Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

Konec levnějšího tankování, po třech měsících zlevňování se zvýšily ceny nafty i benzinu

Motoristé smutní, po třech měsících zlevňování se v Plzeňském kraji zvýšily ceny pohonných hmot. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v regionu prodává v průměru za 34,94 Kč, před týdnem byl o 26 haléřů levnější. O 67 haléřů na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 33,70 Kč. Benzin je o 5,04 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 6,55 Kč/l více.

Nejlevnější benzin v kraji prodávají aktuálně čerpací stanice v okrese Plzeň-jih, kde litr v průměru stojí 34,08 Kč a za týden tak zdražil o 16 haléřů. Nejméně platí za naftu motoristé na Domažlicku, kde litr prodávají průměrně za 32,68 koruny, za týden se tak její cena zvedla o 32 haléřů.

Pohonné hmoty jsou v kraji dlouhodobě nejdražší na Tachovsku. Cena benzinu v okrese u hranic s Německem za týden vzrostla o 21 haléřů na průměrných 36,96 Kč/l. Naftu tam prodávají za 36,22 Kč/l, o 1,33 koruny dráže než před týdnem.

Také v celé ČR se zlevňování zhruba po třech měsících zastavilo. V uplynulém týdnu stoupla cena benzinu v průměru o 15 haléřů a nafty o 30 haléřů. Ve středu stál Natural 95 v průměru 35,31 koruny za litr a nafta 33,75 koruny za litr. Předtím paliva v Česku zhruba od poloviny července zlevňovala, benzin se dostal na nejnižší úrovně od října 2021, nafta od loňského července.

Nejlevnější benzin v zemi natankují aktuálně řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 34,58 Kč. Nafta je nejlevnější ve Zlínském kraji, kde ji prodávají průměrně za 33 Kč/l. Nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 36,64 Kč a naft 35,69 Kč.

V sousedním Německu se ceny pohonných hmot v minulém týdnu zvýšily o více než korunu na litru. Podle serveru benzinpreis-aktuell.de se tam prodává srovnatelný typ benzinu v přepočtu průměrně za 44,60 Kč/l a nafta tam stojí průměrně 40,80 Kč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky cena paliva, paliva zdražila, pohonné hmoty, dražší benzin, dražší nafta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec levnějšího tankování, po třech měsících zlevňování se zvýšily ceny nafty i benzinu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.