Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Osm týdnů v řadě zlevňují v Plzeňském kraji pohonné hmoty, nejdražší jsou na Tachovsku

Osmým týdnem v Plzeňském kraji zlevňují pohonné hmoty. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v regionu prodává v průměru za 36,75 Kč, před týdnem byl o 32 haléřů dražší. O 29 haléřů na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 35,03 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje, je benzin o 3,27 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 3,36 koruny na litru více.

Nejlevnější benzin v kraji prodávají v okrese Plzeň-sever, kde litr v průměru stojí 35,95 Kč a za týden tak zlevnil o 35 haléřů. Nejméně platí za naftu motoristé v okrese Plzeň-jih, litr tam prodávají průměrně za 34,09 koruny a za týden se tak její cena zvýšila o tři haléře. Pohonné hmoty jsou v kraji dlouhodobě nejdražší na Tachovsku. Cena benzinu v okrese u hranic s Německem za týden klesla o 65 haléřů na průměrných 38,04 Kč/l. Naftu tam prodávají za 37,54 Kč/l, o šest haléřů levněji než před týdnem.

Také v celé ČR pohonné hmoty dál zlevňují. Natural se aktuálně prodává v průměru za 36,85 koruny, před týdnem byl o 33 haléřů dražší. Nafta je levnější o 29 haléřů na litru, řidiči za ni nyní zaplatí v průměru 35,02 Kč/l. Paliva zlevňují zhruba od poloviny července. Benzin byl naposledy levnější letos na konci ledna, nafta loni na začátku srpna, poté výrazně zdražila, když byla v loňském roce od 1. srpna zvýšená spotřební daň.

Nejlevnější benzin v Česku natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 36,34 koruny. Nafta je nejlevnější ve Zlínském kraji, litr tam prodávají průměrně za 34,54 Kč. Nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde stojí benzin průměrně 37,51 Kč/l a nafta 36,49 Kč.

V sousedním Německu za týden minimálně vzrostla cena benzinu, nafta naopak mírně zlevnila. Podle serveru benzinpreis-aktuell.de prodává srovnatelný typ benzinu v přepočtu průměrně za více než 44,30 koruny. Nafta stojí průměrně v přepočtu 40,30 koruny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky cena paliva, paliva zlevnila, pohonné hmoty, levnější pohonné hmoty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osm týdnů v řadě zlevňují v Plzeňském kraji pohonné hmoty, nejdražší jsou na Tachovsku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.