Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Auta už mohou jezdit po opravené silnici I/27 ve Vysoké Libyni na Plzeňsku, práce tam ale ještě nekončí

Po silnici I/27, která byla kvůli opravě komunikace ve Vysoké Libyni a jejím okolí doposud zcela uzavřena, už mohou opět jezdit automobily. Od loňského srpna probíhají na území obce na severním Plzeňsku a v jejím okolí stavební práce, a to na úseku dlouhém celkem 3,7 kilometru.

„Kromě obnovy konstrukčních vrstev vozovky se za uplynulý rok provedly práce na přeložce a opravě vodovodu, nové dešťové kanalizaci a novém veřejném osvětlení. Součástí stavby pak bylo i vybudování nového zpomalovacího ostrůvku na vjezdu do obce ve směru od Jesenice, úpravy autobusových zastávek, vybudování nových chodníků, nástupišť, místa pro přecházení včetně ochranného ostrůvku a nová parkovací stání,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Ukončením úplné uzavírky nicméně práce v řešeném úseku nekončí. Na místě budou i nadále probíhat převážně dokončovací práce například na krajnicích, terénních úpravách, dodlažďování nebo spárování. „Tyto práce už by nicméně provoz příliš omezovat neměly a případná omezení budou řešena v rámci pracovních míst o délce maximálně 30 metrů," uvedl Adam Koloušek. Jedná se o stavební práce za celkem 68 milionů korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ŘSD, oprava silnice, Vysoká Libyně, stavební práce, oprava komunikace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auta už mohou jezdit po opravené silnici I/27 ve Vysoké Libyni na Plzeňsku, práce tam ale ještě nekončí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.