Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Startují opravy silnice I/26 u železničního přejezdu ve Zbůchu. Potrvají až do konce září

Práce na opravě povrchu silnice I/26 na železničním přejezdu ve Zbůchu u Plzně startují v pondělí 5. srpna. Jde o dvouproudou silnici a hlavní tah z Plzně přes Domažlice na hraniční přechod Folmava. Je to jedna ze tří nejfrekventovanějších silnic v Plzeňské kraji. Oprava se týká úseku v délce celkem 1400 metrů. Opravy potrvají až do konce září. Jedná se o stavební akci za 11,6 mil. Kč bez DPH.

„Během oprav dojde k obnově asfaltového souvrství vozovky včetně provedení nutných sanačních prací. Po provedení diagnostických průzkumů pak bylo rozhodnuto o nutnosti celkového zesílení konstrukce vozovky, a tedy i zvýšení stávající nivelity komunikace. Na zhruba 12 metrech v úseku před železničním přejezdem, kde není možné zvýšení nivelity komunikace, bude provedena zcela nová konstrukce vozovky,“ vysvětlil práce Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnici a dálnic ŘSD.

Součástí stavby budou také úpravy hospodářských sjezdů, krajnic, doplnění směrových sloupků, svislých dopravních značek a vodorovné dopravní značení. „Celá akce bude rozdělena do několika etap. Od 5. srpna do 25. srpna by se práce měly soustředit hlavně na rekonstrukci hospodářských sjezdů podél hlavní komunikace a omezení by tak neměla být výrazná. V rámci následujících čtyř etap pak bude provedena samotná oprava vozovky po jednotlivých úsecích, a to po polovinách. Provoz stavbou tak bude veden jedním jízdním pruhem kyvadlově,“ uvedl Koloušek.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky oprava silnice, práce na silnici, železniční přejezd, I/26, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startují opravy silnice I/26 u železničního přejezdu ve Zbůchu. Potrvají až do konce září  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.