Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Správa železnic chystá modernizaci traťového úseku mezi Domažlicemi a státní hranicí s Německem

Modernizaci traťového úseku mezi Domažlicemi a státní hranicí s Německem chystá Správa železnic. Samotné stavební práce se plánují v letech 2027 až 2030. Modernizací projde 10 kilometrů trati mezi Domažlicemi a státní hranicí s Německem, rychlost vlaků bude až 115 km/h.

„Nejvýznamnější změna čeká zastávku Babylon, která získá bezbariérový přístup a zvýšená nástupiště umožňující pohodlný nástup do vlaku. Ve stanici Česká Kubice dojde k prodloužení délky kolejí pro provoz nákladních vlaků dlouhých až 740 metrů. Všechny čtyři přejezdy v tomto úseku získají moderní zabezpečení,“ informovala mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Správa železnic už vybrala projektanty, kteří podali nabídku na modernizaci ve výši 43,7 milionu korun. Vítězové výběrového řízení vypracují projektovou dokumentaci pro povolení celého záměru podle nového stavebního zákona.

„Projekt modernizace trati z Plzně do Domažlic a na státní hranici s Německem zahrnuje jak vybudování zcela nového dvoukolejného spojení z krajské metropole do Stodu, tak i modernizaci stávajícího úseku z Plzně přes Nýřany do Chotěšova. V navazující části do Domažlic vznikne několik nových, opět dvoukolejných úseků, maximální traťová rychlost bude 200 km/h,“ uvedla mluvčí Friebová.

Celkovou přestavbou projde i samotná stanice v Domažlicích. Jako první by se měly v příštím roce rozběhnout práce na obou stavbách začínajících právě v krajském městě. Projektová příprava souboru staveb Modernizace trati Plzeň – Domažlice – st. hranice SRN je spolufinancována fondem EU. Míra podpory EU je 85 procent ze způsobilých nákladů, maximálně výše dotace činí 8 681 597 eur, tedy přibližně 221,2 miliónu korun. Národní financování zajišťuje Státní fond dopravní infrastruktury.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto České dráhy

Štítky Správa železnic, modernizace železnice, železniční trať, úsek od Domažlic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železnic chystá modernizaci traťového úseku mezi Domažlicemi a státní hranicí s Německem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.