Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Sobota 3. srpna 2024  |  Svátek má Miluše
Bez reklam

Řidič autobusu musel zaplatit 100 tisíc korun za to, že jeho nezjištěný kolega nepoužíval tachograf 26 hodin

Policisté během dvou velkých kontrolních akcí na silnicích v Plzeňském kraji změřili 182 motoristů, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost. U řidiče jednoho zkontrolovaného zahraničního autobusu zaznamenali policisté závažný přestupek, který ho přišel na 100 tisíc korun.

„Vyšší rychlostí se kolem policejního radaru prohnalo v obcích 99 řidičů, mimo obce bylo hříšníků celkem 83. Nevyhovující technický stav mělo 86 vozidel, 27 motoristů se dopustilo nesprávného způsobu jízdy, 19 řidičů nepoužilo při jízdě bezpečnostní pásy, sedm telefonovalo za jízdy,“ uvedl mluvčí policie Ondřej Hodan. Během akce zadrželi policisté tři řidičské průkazy, ve dvou případech to bylo za alkohol a jednou za rychlost. Tři osoby řídily vozidlo bez příslušného řidičského oprávnění.

Na 150. kilometru dálnice D5 ve směru do SRN zkontrolovali policisté zahraniční autobus, který přepravoval osoby v rámci mezinárodní přepravy. „Policisté zjistili, že vozidlo bylo v provozu od 1. července do 4. července bez vložené karty do digitálního tachografu. Nezjištěný řidič bez ní jel 26 hodin a 41 minut. Ujel celkem 1634 kilometrů. Nutno dodat, že řidič autobusu v době kontroly již kartu v digitálním tachografu měl a vše u něj bylo v pořádku,“ uvedl mluvčí policie.

Vzhledem k tomu, že dopravce je za vozidlo odpovědný, musel zahraniční řidič uhradit nejvyšší možnou kauci ve výši 100 tisíc korun. Přestupek dopravce, který byl rovněž z jiné země, policisté oznámili k vyřízení příslušnému správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky kontrolní akce, překročení rychlosti, kontrola autobusu, tachograf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oto Hrubý

Evidentně víte jak to funguje.Při každém pohybu bez vložené karty máte na přístrojové desce diskotéku.To zaprvé zadruhé dopravce pokud vozidlo spadající do es561/2006 plus novela tak rychle něco zvládne tak to má okamžitě řešit.Zcela jednoduše měl ho jít okamžitě udat na policii a řešit to doma.Navic ten řidič co to údajně bral po něm tu diskotéku zdědil takže to tam bylo těch chyb.Ta pokuta je směšná rovnou 1mil.dobytek

Pondělí, 15. července 2024, 12:53Odpovědět

Pavel Gross

Souhlasím. Tak určitě je lepší si zavést papírový výtisk z tachografu na autě 28 dní zpětně pro případ takovýchto zákonem vyžadovaných kontrol a nutnosti vedení úřadu na autě než riskovat vysokou pokutu. Pokud i přesto bude nalezena závada neměla by být pokuta na maximální výši aspoň..ale už bude dohledatelná.

Pondělí, 15. července 2024, 12:05Odpovědět

Otakar Matejcek

Nikdo nesmí být trestán za něco co neudělal. Takže předpokládám, že řidič pokutu nedistal - nic neprovedl. Chudáci dopravci, pokud mají ve firmě lempla. z těch je. Postižený řidič jistě nedával kauci ze svého a není a nemůže být proti němo vedeno jakékoliv řízení. Titulek článku asi zavádějící.

Sobota, 13. července 2024, 19:13Odpovědět

Řidič autobusu musel zaplatit 100 tisíc korun za to, že jeho nezjištěný kolega nepoužíval tachograf 26 hodin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.