Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Nestabilní svah ujel do soukromé zahrady. Na místě se teď začíná budovat opěrná zeď za deset milionů

Do soukromé zahrady ujel svah u chodníku za zatáčku v plzeňské ulici Na Roudné. Město tam teď začíná budovat opěrnou zeď, aby se tak zabránilo dalšímu nebezpečnému pohybu nestabilního svahu. Během téměř čtyřměsíční stavby bude provoz v ulici sveden do jednoho jízdního pruhu a řízen semafory. Oprava vyjde na téměř 10 milionů korun včetně DPH.

„Oprava je nutná hlavně proto, aby se zabránilo dalšímu ujíždění svahu. Již teď je v místě uzavřen chodník i část přilehlého jízdního pruhu, kde se začaly objevovat trhliny v asfaltu. Pokud bychom opravu neprovedli včas, museli bychom později opravit a uzavřít komunikaci celou,“ řekl Aleš Tolar (STAN), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

„V místě chodníku vybudujeme 34 metrů dlouhou opěrnou zeď, která bude ukotvena piloty do hloubky více než šesti metrů pod úrovní chodníku. Tím chceme zabránit dalšímu ujíždění svahu pod komunikací,“ vysvětluje Luboš Honzátko ze Správy veřejného statku města Plzně, jenž má stavbu na starosti. Chodník dostane po ukotvení nový asfaltový povrch a na opěrné zdi přibude nový plot. V parkovacím zálivu mezi jízdním pruhem a chodníkem, který získá nový asfaltový povrch, pak bude opět možné parkovat auta.

Všechny práce se uskuteční bez přerušení provozu. V místě bude uzavřen jeden jízdní pruh. Druhý pruh bude sloužit ke kyvadlovému provozu. Řídit ho budou semafory. Lze předpokládat, že se tam budou tvořit kolony vozidel. Město hradí stavbu ze svého rozpočtu, jedná se o akci za 9,95 milionu korun včetně DPH.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Monika Krausová

Štítky nestabilní svah, svah ujel, oprava komunikace, kyvadlový provoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nestabilní svah ujel do soukromé zahrady. Na místě se teď začíná budovat opěrná zeď za deset milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.