Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Krajští silničáři dostali čtyři nové vozy za bezmála 30 milionů korun

Čtyři nové nákladní vozy, které budou silničáři používat díky vyměnitelným nástavbám při letní i zimní údržbě krajských silnic, převzala Správa a údržba silnic Plzeňského kraje (SÚSPK). Pořízení tří vozů značky Mercedes a jedné Tatry vyšlo na celkem 28,8 milionu korun.

Čtyři nové vozy pro čtyři střediska SÚSPK. Nové vozy značky Mercedes-Benz budou využívat pracovníci v Úněšově na severním Plzeňsku, v Seči na jižním Plzeňsku a ve Stříbře na Tachovsku. Tatra Phoenix pak půjde do Kdyně na Domažlicku. „Jedná se o nosiče výměnných nástaveb pro zimní a letní údržbu komunikacím,“ upřesnila mluvčí kraje Helena Frintová s tím, že finanční hodnota těchto vozů je necelých 30 milionů korun.

„Každoročně poskytujeme jako Plzeňský kraj nemalé částky do obnovy technického parku SÚSPK. Na tyto čtyři vozy jsme uvolnili z rozpočtu 25 milionů," doplnil náměstek hejtmana Pavel Čížek (STAN).

SÚSPK má v užívání celkem 209 nákladních automobilů. Většinu těchto vozidel používají silničáři jako nosiče výměnných nástaveb, jak pro letní, tak především pro zimní údržbu komunikací. „Technika je pravidelně obměňována z fondu strojních investic, které jsou na rok 2024 ve výši 60 milionů korun, a z příspěvku Plzeňského kraje, jenž činí 25 milionů. Celkem tak jde na obnovu technického parku letos 85 milionů korun,“ uzavřela Frintová.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Helena Frintová

Štítky SÚSPK, Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, údržba silnic, letní údržba, zimní údržba, sypače

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští silničáři dostali čtyři nové vozy za bezmála 30 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.