Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Pohonné hmoty v Plzeňském kraji za týden mírně zdražily, více se zdražení dotklo benzinu

Mírně zdražila v Plzeňském kraji za poslední týden paliva. Více se zdražení týká benzinu. Minulý týden paliva po 1,5měsíčním zdražování zlevnila. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v regionu prodává v průměru za 40,24 Kč, před týdnem byl o 13 haléřů levnější. O devět haléřů na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 38,57 Kč.

Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 3,08 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 6,44 Kč na litru méně. Nejlevnější benzin v kraji prodávají na Domažlicku, kde stojí litr v průměru stojí 39,12 koruny, což je za týden o 21 haléřů méně. Nejméně platí za naftu motoristé na severu Plzeňska, litr tam prodávají průměrně za 36,63 Kč, což je o 15 haléřů více koruny než minulou středu.

Pohonné hmoty jsou v kraji dlouhodobě nejdražší na Tachovsku. Cena benzinu v okrese u hranic s Německem se za týden zvýšila o 1,27 koruny na průměrných 43,16 Kč/l. Naftu tam prodávají za 41,13 Kč/l, o devět haléřů levněji než před týdnem.

V celém Česku pohonné hmoty zlevnily druhý týden v řadě, cena benzinu se dostala pod 40 korun za litr. Ve středu stál nejprodávanější natural 95 v průměru 39,98 koruny za litr, před týdnem byl o 21 haléřů dražší. Nafta zlevnila o 34 haléřů, za litr teď řidiči dají průměrně 38,27 koruny. Pohonné hmoty začaly zlevňovat na konci dubna, předtím jejich ceny víc než měsíc rostly.

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Karlovarském kraji, kde je litr v průměru za 39,43 koruny. Nafta je nejlevnější v Ústeckém kraji, litr tam prodávají průměrně za 37,37 Kč. Nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde stojí benzinu průměrně 40,76 Kč/l a nafta 39,60 Kč.

V sousedním Německu ceny pohonných hmot klesly za týden o desítky haléřů. Litr srovnatelného typu benzinu se prodává podle údajů serveru benzinpreis-aktuell.de v přepočtu průměrně za 47,80 koruny. Za naftu tam platí řidiči průměrně 42,60 Kč/l.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ceny paliva, čerpací stanice, zdražení paliv, drahý benzin, drahá nafta, diesel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohonné hmoty v Plzeňském kraji za týden mírně zdražily, více se zdražení dotklo benzinu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.