Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Po roce oprav se opět spustí obousměrný provoz na velmi důležité Jiráskově ulici v centru Rokycan

Nejen místní řidiči, ale i všichni ostatní motoristé projíždějící městem Rokycany se dočkají. Po roce a jednom měsíci totiž končí dopravní omezení v Jiráskově ulici v Rokycanech. Od pátku 12. dubna se opět kompletně spustí obousměrný provoz. Jedná se o jednou z hlavních dopravních tepen města. Bude v režimu dopravního značení jako před zahájením rekonstrukce této silnice druhé třídy.

„Nákladní vozidla nad 10 metrů budou muset použít při směru z Plzně na Prahu Jiráskovu ulici, nebude možné jet ulicí Soukenickou, kudy byla po dobu stavby obousměrně vedena objízdná trasa. Na otevření Jiráskovy ulice naváže dvoudenní dopravní omezení v křižovatce ulic Dvořákova x Soukenická, kde Správa a údržba silnic Plzeňského kraje bude opravovat povrch komunikace," informovala mluvčí rokcanské radnice Adriana Jarošová

Náročná rekonstrukce Jiráskovy ulice začala 13. března 2023. Od pátku 12. dubna 2024 bude ukončeno dopravní omezení v Jiráskově ulici. Práce v rámci této stavby dále pokračují v ulici Svazu bojovníků za svobodu v úseku od Jiráskovy ulice směrem k Dukelské ulici. Ta je zcela uzavřena pro automobilovou dopravu, chodcům je průchod umožněn.

Na ukončené omezení v ulici Jiráskova naváže krátkodobé omezení provozu v křižovatce silnic II/605 ulice Soukenická a II/232 ulice Dvořákova. V této křižovatce Správa a údržba silnic Plzeňského kraje provede opravu povrchu vozovky. Omezení je naplánováno na pátek 12. a sobotu 13. dubna. Dvořákova ulice od křižovatky s ulicí Mládežníků bude zcela uzavřena po oba dny.

Soukenická ulice bude vždy průjezdná jedním jízdním pruhem. Objízdná trasa je vedena pro vozidla jedoucí z Radnicka do Rokycan odbočením v Oseku, přes Volduchy a Svojkovice. Pro místní občany bude možné využít místní komunikace a obousměrně otevřenou ulici Jiráskova.

Pro občany ze severu Rokycanska se nejedná o jediné omezení – od začátku dubna do konce května je úplně uzavřena silnice III/2322 v úseku Litohlavy – Osek, a to v rámci stavby připojení severního Rokycanska na dálnici D5. Objížďka je stanovena po silnici II/232 – II/605 – II/183 - III/2326, tj. v trase Osek – Rokycany – Litohlavy a opačně.

Ohodnoť článek

Foto Adriana Jarošová, Město Rokycany

Štítky oprava komunikace, Jiráskova ulice, rekonstrukce ulice, obousměrný provoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po roce oprav se opět spustí obousměrný provoz na velmi důležité Jiráskově ulici v centru Rokycan  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.