Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Záchranáři resuscitovali malé dítě po nehodě dvou osobáků, zranění utrpělo i dalších pět dospělých

, aktualizováno 31. března 2024, 18:28

Celkem šest zraněných si vyžádala vážná dopravní nehoda, ke které došlo u Vlkova nedaleko Spáleného Poříčí na jižním Plzeňsku. Jedno dítě předškolního věku záchranáři na místě úspěšně resuscitovali. Jeho stav ale zůstává kritický.

Záchranáři řešili nehodu v režimu hromadného postižení osob, vyslali k ní pět sanitek, vůz s lékařem a inspektora provozu „Čtyři muži středního věku utrpěli středně těžká zranění, tři byli při vědomí transportováni na akutní příjem fakultní nemocnice na Lochotíně, jeden do fakultní nemocnice na Borech. Žena středního věku s lehčím zraněním byla transportována na Lochotín. U dítěte, asi pětiletého, se záchranářům povedlo po kardio-pulmonální resuscitaci obnovit životní funkce, v kritickém stavu bylo transportováno na emergency na Lochotín," informovala Mária Svobodová z krajské záchranky.

„Řidič vozidla BMW jel ve směru jízdy od Plzně na Spálené Poříčí. Podle dosud zjištěných skutečností přejel z důvodu mikrospánku před obcí Vlkov do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem tovární značky Audi," popsala okolnosti nehody policejní mluvčí Iva Vršecká

Silnice je momentálně uzavřena. Objízdná trasa vede obec Žákava, Spálené Poříčí a Blovice. Dopravní omezení by podle webu dopravniinfo.cz mělo trvat do 19:45.

Více zraněných osob si vyžádala i nehoda v Losiné, kde se taktéž střetla dvě osobní vozidla. V jednom cestovala žena a zhruba pětileté dítě, které záchranáři transportovali s lehčím zraněním do plzeňské fakultní nemocnice. Řidič z druhého vozu si ze střetu odnesl středně těžká zranění, jeho spolujezdkyně vyvázla s lehčími poraněními.

„Řidič vozidla Škoda Rapid jel ve směru jízdy od obce Losiná, kdy podle dosud zjištěných informací přejel z důvodu náhlé zdravotní indispozice do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Peugeot. To se dále odrazilo a narazilo do oplocení jednoho z pozemků,“ řekla Vršecká.

Ohodnoť článek

Foto Richard Rychlý

Štítky dopravní nehoda, resuscitace, vážná nehoda, hromadné postižení osob, Spálené Poříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři resuscitovali malé dítě po nehodě dvou osobáků, zranění utrpělo i dalších pět dospělých  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.