Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hokejoví fanoušci před zápasem při parkování u zimního stadionu masivně porušují předpisy. Přitom by nemuseli

Fanoušci ledního hokeje se svými automobily před zápasy v Plzni v obrovském množství porušují dopravní předpisy v oblasti kolem zimního stadionu. Na špatné parkování příznivců hokeje si stěžují i lidé žijící v blízkosti hokejové arény. Policie se nyní ve spolupráci s městskou policií zaměřuje na dopravní situaci v okolí stadionu. Při posledním utkání zaznamenali policisté 60 přestupků. Ale rozhodně to tak být nemusí!

Zápas s Litvínovem sledovalo více než 5 600 diváků. Vzhledem k očekávanému zájmu veřejnosti o utkání přijala policie adekvátní dopravně bezpečnostní opatření k zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti a klidu. „Městská policie již s předstihem avizovala, že se společně s kolegy od Policie ČR, mimo jiné, maximálně zaměří na dopravní situaci v okolí stadionu a kontrolu nesprávného parkování. A výsledek tohoto opatření pro řidiče nevyzněl příliš příznivě. Zaznamenáno bylo přes šest desítek dopravních přestupků, z toho ve dvou případech bylo nutno přistoupit k odtahu vozidla,“ informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Městská policie nadále apeluje na řidiče, kteří přijedou na nadcházející domácí zápasy vozidly, aby bez výhrad respektovali dopravní značení, parkovali na vyznačených parkovištích, neblokovali bezpečný průjezd pro vozidla IZS. Motoristé ale mají i několik možností, jak se vyhnout problémům s parkováním a s tím i souvisejícím porušováním předpisů. Aby se předešlo pozdějším komplikacím, doporučuje se řidičům zejména vozidla zaparkovat zdarma v areálu DEPO 2015, které je v těsné blízkosti zimního stadionu a má i velkou kapacitu.

„Zároveň upozorňujeme na možnost dopravit se na zápas městskou hromadnou dopravou, neboť vstupenka či permanentka na hokejové utkání platí rovněž jako jízdenka 120 minut před začátkem domácího utkání a ještě 120 minut po jeho skončení,“ informuje mluvčí městské policie o další výhodě pro hokejové fanoušky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky parkování před hokejem, dopravní předpisy, porušování předpisů, DEPO2015, MHD zdarma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejoví fanoušci před zápasem při parkování u zimního stadionu masivně porušují předpisy. Přitom by nemuseli  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.