Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na namrzlých i zasněžených silnicích to pořádně klouzalo. Záchranáři a hasiči jezdili od jedné nehody ke druhé

Namrzlá a lehce zasněžená vozovka byla příčinou celé řady dopravních nehod, které se staly v pondělí ráno i během dopoledne na území Plzeňského kraje. Plné ruce práce měli hasiči, záchranáři i policisté. Dvě vozidla se střetla za Bdeněvsí pod železničním viaduktem, další motoristé havarovali na přivaděči od Přeštic nebo na výpadovce na Sulkov.

„Nedaleko obce Bdeněves na Tachovsku došlo ráno ke střetu dvou vozidel. Řidič ročník (1987) s vozidlem Volkswagen Passat jel ve směru od Úlic na Bdeněves a v opačném směru jel řidič (2005) s vozidlem Škoda Yeti. S ním cestovala spolujezdkyně (2006),“ popsala nehodu mluvčí policie Eva Červenková. Dechové zkoušky u řidičů negativní. „Záchranáři na místě zkontrolovali tři mladé osoby. Všichni účastníci nehody byli bez viditelných zranění ponecháni na místě,“ dodala k tomuto střetu mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Jeden osobní automobil havaroval na Nové Hospodě na výpadovce na Sulkov (směr Plzeň). Jedna osoba skončila v péči záchranářů. Na místě došlo k poškození svodidel. My jsme zajistili místo nehody a provedli posyp uniklých provozních kapalin,“ uvedl k další nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar. Řidič ročník 1999 utrpěl lehčí zranění, záchranáři ho transportovali na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice.

Na přivaděči od Přeštic ve směru do Plzně na úrovni vodní nádrže České údolí rovněž vletělo další osobní vozidlo na namrzlé vozovce do svodidel. Jeden jízdní pruh do Plzně byl uzavřen. Nehoda se obešla bez zranění, hasiči jen likvidovali únik provozních kapalin.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky kluzká silnice, nehody na sněhu, namrzlá vozovka, složky IZS, střet dvou osobáků

Na namrzlých i zasněžených silnicích to pořádně klouzalo. Záchranáři a hasiči jezdili od jedné nehody ke druhé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.