Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rekonstrukce Francouzské třídy v Plzni odložena na neurčito z důvodu koronaviru

Koronavirus zastavil i stavební ruch. V Plzni na Slovanech nezačala plánovaná rekonstrukce Francouzské třídy. Zatím jde o jediný případ odložené stavby v Plzni, ale lze předpokládat, že k podobnému opatření přistoupí v těchto dnech i další firmy. Informovala o tom mluvčí magistrátu Adriana Jarošová.

„Naše firma se rozhodla, že zahájí opravu, až bude situace klidnější,“ řekl Jan Muzika, ředitel plzeňského závodu Eurovie a regionálním šéf Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR. „Dokud nebudou mít všichni lidé povinně roušky na ulicích, tak je to špatně,“ dodal.

„Celá nákazová situace teď graduje a je jen otázkou času, kdy se objeví někdo z nás nebo ze subdodavatelů, který bude pozitivní, a celá stavba se zavře. A já jsem nechtěl udělat to, že to tam začneme a pak to budeme muset opustit," uvedl Muzika. Podle něj nemůže žádná stavební firma stoprocentně zajistit, aby nákazu někdo odněkud nezanesl. „Stačí jeden pozitivní, který na akci pracoval a nebo byl v kontrolním týmu stavby, a zavřou celou stavbu,“ uvedl. Podle Muziky se do práce musí chodit, ale všichni budou dočasně pracovat v rouškách.

„Komunikace ve Francouzské se musí opravit  z důvodu prodloužení životnosti konstrukce vozovky. Vrchní asfaltová vrstva je vlivem provozního opotřebení poškozená a vykazuje množství prasklin různého rozsahu. Její výměnou se zamezí degradaci dalších konstrukčních vrstev vozovky,“ uvedla mluvčí magistrátu.

Výměna vrstvy vozovky se uskuteční v úseku Částkova – Slovanská alej včetně napojení ulic Krejčíkova, Strnadova a Čapkovo náměstí. Stavba vyjde přibližně na tři miliony korun.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com

Štítky koronavirus, stavba, rekonstrukce ulice, Plzeň, Jan Muzika, Plzeň 2-Slovany, Eurovia CS, Česko, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Francouzské třídy v Plzni odložena na neurčito z důvodu koronaviru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.