Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Po dvaceti hodinách se podařilo obnovit provoz na dálnici D5 u Rozvadova, kde shořel kamion po střetu tří vozidel

Dvacet hodin trvalo, než se podařilo obnovit provoz na dálnici D5 u Rozvadova ve směru na Prahu, který v pondělí odpoledne ochromila nehoda tří kamionů. Jeden z nich zcela zničil následný požár. Automobily se vrátily na dálnici do běžného provozu dnes 10:10 hodin. Druhá nehoda se stala už o hodinu dříve jen dva kilometry od zmíněného místa. Střetla se tam dodávka s kamionem. Vzhledem k těžkému zranění řidiče dodávky tam zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby.

Situaci v místě havárie komplikovala a zdržela překládka nákladů a také odklízení následků nehody, kdy jeden z kamionů úplně shořel. Práce tam navíc komplikoval i silný vítr a mráz, informoval policejní mluvčí Ondřej Hodan. Nehoda se stala asi kilometr od hranic s Německem, provoz na dálnici se zastavil v 13:39 hodin. Řidiči museli už v Německu sjet z dálnice výjezdem na Waidhaus, přejet hranice přes starý přechod a na D5 se vrátit na nájezdu ve Svaté Kateřině.

Tři nákladní vozidla se srazila na 149. kilometru dálnice. Na místě zasahovali vedle českých hasičů i jejich němečtí kolegové z jednotek Eslarn, Vohenstrauss, Waidhaus a Pleystein, kteří přijeli na pomoc přes hranici. „V péči záchranářů skončil muž ve věku 42 let s lehčím zraněním, který se nadýchal kouřových zplodin. Byl transportován na akutní příjem Fn-Lochotín," informovala už včera mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Aby toho nebylo málo, už o hodinu dříve zasahovaly v pondělí všechny složky IZS ve stejném směru dálnice, jen o dva kilometry blíže do vnitrozemí u další nehody, když tam havarovala dodávka po střetu s kamionem. „Řidič dodávky ročník z dosud přesně nezjištěných příčin narazil do před ním jedoucího kamionu. Tento náraz dodávku vymrštil vpravo mimo těleso dálnice. Prorazila oplocení a skončila v přilehlém lesíku,“ uvedl k nehodě mluvčí policie Ondřej Hodan. „Řidiče dodávky jsme museli ze zdemolované kabiny vyprostit hydraulickými nástroji. Obě vozidla jela bez nákladu,“ dodal mluvčí hasičů Petr Poncar.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky uzavřená dálnice, obnovení provozu, hořel kamion na D5, požár kamionu na D5, nehoda kamionů, srážka kamionů, střet dodávky s kamionem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvaceti hodinách se podařilo obnovit provoz na dálnici D5 u Rozvadova, kde shořel kamion po střetu tří vozidel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.