Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z prudkého svahu u dálnice D5 se zřítil kamion a převrátil se na bok. Sníh komplikuje dopravu v Plzeňském kraji

, aktualizováno 1. prosince 2023, 18:30

Hasiče, policisty a záchranáře v Plzeňském kraji v pátek od rána zaměstnává řada dopravních nehod. U Rozvadova se na dálnici D5 zřítil z prudkého srázu kamion a zůstal ležet převrácený na boku. Zraněného řidiče museli hasiči vyprošťovat. Bouralo se i na jiných místech. Na území regionu celý den sněží. V plném nasazení jsou silničáři, kteří celý den pluhují a sypou silnice.

V Plzeňském kraji dnes celý den sněží, podle plzeňského pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu napadlo kolem deseti až 15 centimetrů sněhu, a to na horách i v nižších polohách. „Obecně řešíme dnes nehody menšího rozsahu - většinou zapadlé autobusy, nákladní vozy, ale i osobní auta mimo komunikaci," řekl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar„Na 110,5 km D5 směr na Rozvadov se převrátil kamion na bok. Nehoda se obešla bez úniku pohonných hmot. Řidiče jsme vyprostili," řekl Poncar. 

„Cizinec jel s nákladní soupravou po dálnici D5 směrem na Rozvadov. Nepřizpůsobil rychlost jízdy na svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a dalším okolnostem, které je možné předvídat. Vyjel vpravo mimo dálnici, kde se převrátil s nákladní soupravou na pravý bok. Dechovou zkoušku měl řidič negativní. Škoda byla vyčíslena na 1,25 milionu korun," informovala mluvčí policie Dagmar Brožová. 

Podle Ředitelství silnic a dálnic jsou silnice v kraji sjízdné, řidiči by ale měli věnovat jízdě zvýšenou pozornost. Na vozovkách leží většinou rozbředlý sníh, dál sněží. Ve vyšších polohách Klatovska na Šumavě je na silnicích sníh ujetý, krytý inertním posypem. Ujetá a místy až zledovatělá vrstva sněhu může být na silnicích na severním Plzeňsku. V celém kraji sněžení snižuje dohlednost.

Kolem 12:30 hasiči například zasahovali u nehody dvou osobních aut a jednoho nákladního vozu na spojnici mezi Svojkovicemi a Holoubkovem na Rokycansku. Hasiči odpojili u aut akumulátory a zasypali uniklé provozní kapaliny. Záchranáři u nehody ošetřili třiapadesátiletou ženu, která utrpěla lehčí zranění a byla transportována do Rokycanské nemocnice, řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Na severním Plzeňsku u Vladměřic havarovalo osobní auto mimo komunikaci a po nehodě začalo hořet. Nikdo z posádky nebyl zraněn. Devětadvacetiletý řidič podle policejní mluvčí Evy Červenkové zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace, s vozidlem se dostal do smyku a vpravo mimo vozovku narazil do oplocení a do stromu.

Uvízlý kamion vyprošťovali hasiči za silnici mezi Velkými Dvorci a Mlýncem na Tachovsku, do stromu narazilo osobní auto, které havarovalo na silnici u Záluží nedaleko Plzně. Na dálnici D5 na 110. kilometru ve směru na Rozvadov hasiči zasahovali u nehody kamionu, který skončil na boku mimo těleso dálnice.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, Richard Beneš

Štítky sníh na silnici, nehody na sněhu, sníh, padá sníh, sjízdnost, převrácený kamion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z prudkého svahu u dálnice D5 se zřítil kamion a převrátil se na bok. Sníh komplikuje dopravu v Plzeňském kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.