Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Záchranáři zasahovali u nehody školního autobusu, ve kterém cestovalo 30 dětí. V příkopu skončil také sypač

, aktualizováno 28. listopadu 2023, 19:00

Na mokrých či zasněžených silnicích v Plzeňském kraji se v úterý stalo řada dopravních nehod. Aktuálně zasahují záchranáři u nehody autobusu na Klatovsku, kterým cestovalo 30 dětí. Na Klatovsku se také převrátil sypač. V Plzeňském kraji od noci sněží, napadlo až několik centimetrů mokrého sněhu. A je vidět, že ne všichni řidiči si už stačili přezout na zimní gumy. Vedle toho vyjížděli hasiči na celém území kraje k celé řadě popadaných stromů. Nejvíce jich odstraňovali na Tachovsku.

Kolem 16. hodiny vyjížděli záchranné složky k nehodě autobusu, který havaroval na silnici 171 z Velhartic směr Milínov. Autobusem cestovalo přibližně 30 dětí. „Záchranné složky jsou na místě, žádné z dětí není vážně zraněné. Jedno dítě si stěžovalo na bolest ruky a je v péči v péči záchranářů, 16 dětí už je v teple v autobuse hasičského záchranného sboru. Ostatní děti si již převzali rodiče. Řidič autobusu vyvázl také bez zranění," informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Vozidlo skončilo mimo komunikaci částečně nad potokem. Zajistili jsme jej proti pohybu," informovam luvčí hasičů Petr Poncar. Dechová zkouška u dvaačtyřicetiletého řidiče autobusu byla podle informací policie negativní. „Řidič autobusu se vyhýbal protijedoucímu vozidlu, najel na krajnici a poté havaroval vpravo mimo vozovku," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová

Hasiči v Železné Rudě zasahovali v podvečer na silnici v úseku Železná Ruda - Hartmanice v prostoru Nové Hůrky z důvodu uvízlého kamionu napříč silnicí. Silnice byla uzavřena již na křižovatce na Gerlově Huti. V 18:30 se podařilo komunikaci opět zprůjezdnit. 

Sypač havaroval už předtím na silnici první třídy u Soustova na Klatovsku, nehoda byla bez zranění a bez úniku pohonných hmot, infrmoval mluvčí hasičů Petr Poncar. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. "Řidič sjel vozidlem do příkopu, poškozeno bylo pouze vozidlo, žádná jiná škoda na zdraví ani majetku nevznikla," doplnila policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Bouralo se i v Klatovech

Dvě osobní auta havarovala dopoledne v Klatovech v ulici 5. května a zablokovala silnici. Dva zraněné lidi si vzali do péče záchranáři. "Řidička osobního vozidla Fiat Punto jela ve směru od centra Klatov na obec Železná Ruda a z dosud nezjištěných příčin přejela do protisměru, kde se čelně střetla s osobním automobilem Škoda Fabia. Předběžná škoda byla odhadnuta na 100 000 korun," doplnila Šmaterová. Dva lidé se zranili také při nehodě dvou aut u Losiné u Plzně, jeden člověk utrpěl zranění na Jateční v Plzni, kde osobní auto nabouralo do sloupu veřejného osvětlení a porazilo ho, vyjmenoval Poncar.

"Výrazně zvýšené množství dopravních nehod dnes neevidujeme, přesto apelujeme na řidiče, aby se věnovali řízení a přizpůsobili způsob a rychlost své jízdy povětrnostním podmínkám a stavu vozovek," řekla policejní mluvčí Brožová. Policie podle ní ráno přijala několik upozornění na špatně ošetřené a namrzající silnice.

Už v noci na úterý vyjely sypače a pluhy po celém kraji. V začínající zimě je to druhý den, kdy byly v terénu všechny vozy, řekl dispečer zimní údržby Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Daniel Žižka. Silnice jsou sjízdné a většinou mokré. Ani ráno jejich povrch nenamrzal, dodal.

Správa a údržba silnic Plzeňského kraje obsluhuje 4612 kilometrů krajských komunikací druhých a třetích tříd a 977 mostů. Do roku 2025 ještě udržuje vlastní technikou 412 kilometrů silnic I. třídy. Nonstop dispečink funguje od 1. listopadu do 31. března. Krajská firma má na letošní zimu vyčleněno 300 milionů Kč, na minulou zimu činily náklady 259 milionů, o rok dříve to bylo 250 milionů Kč.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky kluzné silnice, nehody na sněhu, převrácený sypač, havaroval sypač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři zasahovali u nehody školního autobusu, ve kterém cestovalo 30 dětí. V příkopu skončil také sypač  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.