Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Oslavy vzniku republiky omezí dopravu v centru města, kvůli ohňostroji se také uzavřou dvě ulice vedoucí na náměstí

Sobotní velkolepé oslavy vzniku samostatného Československa nabídnou Plzeňanům i dalším návštěvníkům bohatý celodenní program. Neobejde se to však bez omezení. Od 9 do 19 hodin bude například platit zákaz parkování na náměstí Republiky a na náměstí T. G. Masaryka. Lampionový průvod, který končí pod katedrálou sv. Bartoloměje, zcela uzavře vjezd na náměstí, a to včetně MHD. V rámci bezpečnosti diváků při večerním ohňostroji nebudou moci pěší procházet ulicí Bedřicha Smetany a Prešovskou.

Téměř celodenní, konkrétně od 9 do 19 hodin trvající, zákaz parkování bude platit na náměstí Republiky v části ohraničené ulicemi Solní a Prešovská, v ulicích Jungmannova, Smetanovy sady, Kopeckého sady, Dřevěná a Prešovská v úseku ulice Sedláčkova, náměstí Republiky. Parkovat nebude možné v tomto čase ani na náměstí T. G. Masaryka, a to od Petákovy ulice ke Klatovské.

Oslavy vzniku republiky nabídnou prohlídky unikátních lokalit, koncerty i tichý ohňostroj

Státní svátek v sobotu 28. října oslaví západočeská metropole čtyřicítkou kulturních akcí. Lidé se mohou zdarma nebo za symbolických 28 korun zajít podívat do jindy nepřístupných míst jako je například reaktorová hala Škody JS, reprezentační...

„Lampionový Průvod světel, který vyjde z náměstí T. G. Masaryka směrem po Klatovské třídě a bude pokračovat Smetanovými a Kopeckého sady, Františkánskou ulicí na náměstí Republiky, uzavře v čase od 16:30 do 19 hodin náměstí T. G. Masaryka v úseku ulic Petákova, Klatovská a od 17:55 do 19 hodin, respektive do odchodu průvodu obousměrně Klatovskou třídou ve směru do centra v úseku od křižovatky s ulicemi U Trati, Borská po křižovatku s ulicemi Husova, Smetanovy sady,“ přiblížila mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Od 17:55 do 19 hodin se rovněž uzavře Americká ulice, konkrétně nebude možné projet úsekem mezi ulicemi Jungmannova a Klatovská, a celá Jungmannova ulice. V souvislosti s ohňostrojem a jeho případným spadem a vzhledem k bezpečnosti diváků nebude možné na náměstí Republiky vstupovat ulicemi Bedřicha Smetany a Prešovská. „Všechna dopravní a bezpečnostní opatření budou bezprostředně po odchodu návštěvníků ukončena,“ dodala Barborková.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Plzně

Štítky Oslavy vzniku Československa, 28. říjen, omezení v dopravě, dopravní omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslavy vzniku republiky omezí dopravu v centru města, kvůli ohňostroji se také uzavřou dvě ulice vedoucí na náměstí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.