Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Šest lidí se zranilo při čelním střetu dvou osobáků na nechvalně proslulém úseku silnice, který byl navíc mokrý

Na nechvalně proslulém úseku silnice I/27 mezi obcemi Dehtín a Kokšín na Klatovsku se čelně střetly dva osobní automobily. Z místa nehody záchranáři transportovali do nemocnic celkem čtyři zraněné osoby. Z toho dvě těžce. Celkem se ale zranilo šest lidí. Na místě zasahoval vedle většího množství pozemních záchranářů i vrtulník letecké záchranné služby. Uvedený úsek patří s ohledem na počet nehod mezi ty nejnebezpečnější v regionu.

„Jedenatřicetiletou ženu se středně těžkými zraněním při vědomí transportovali záchranáři pozemní cestou na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. Vrtulník letecké záchranné služby transportoval do stejné nemocnice pětasedmdesátiletou ženu, která utrpěla středně těžké zranění. Také ona byla při vědomí,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Dva další muže převáželi záchranáři do nedaleké Klatovské nemocnice s lehčím zraněním. Celkem záchranáři ošetřili šest zraněných osob. V případě dvou zraněných mužů nebyl nutný transport do nemocnice.

Nehoda se stala v okamžiku, kdy sedmadvacetiletý řidič osobního vozidla značky Ford Mondeo jel od Klatov na směrem na Švihov. „Mezi obcemi Dehtín a Kokšín, nepřizpůsobil na mokré vozovce rychlost, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem tovární značky Honda. Při nehodě bylo zraněno šest osob. Dvě z vozu značky Ford Mondeo a čtyři osoby z vozidla Honda. Dechové zkoušky obou řidičů byly negativní. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku 205 tisíc korun,“ informovala mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nehoda, střet dvou vozidel, šest zraněných, nebezpečný úsek, letecká záchranná služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šest lidí se zranilo při čelním střetu dvou osobáků na nechvalně proslulém úseku silnice, který byl navíc mokrý  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.