Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Motoristy čeká omezení provozu v dálničním tunelu Valík na D5 u Plzně

Částečné omezení provozu v tunelu Valík na dálnici D5 u Plzně čeká motoristy ve dnech od 16. do 19. října 2023. Důvodem je pravidelná údržba tunelu a jeho okolí.

„První část omezení provozu se uskuteční 16. října, kdy v 05:00 hodin započne demontáž plechových svodidel ve středových dělících pásech a v obou tubusech budou kvůli tomu uzavřeny levé jízdní pruhy. V 10:00 hodin pak policisté úplně zastaví provoz na zhruba 10 minut ve směru na Prahu a provoz z obou směrů bude sveden do tubusu ve směru na Rozvadov. Takto budou řidiči jezdit až do 18.10. 2023 do 04:55 hodin,“ informoval policejní mluvčí Ondřej Hodan.

V uvedený čas dojde ve druhé části tunelu k zastavení provozu v obou směrech asi na 20 minut za účelem provedení funkční zkoušky požárně bezpečnostního zařízení, a také k přemístění dopravního značení a přesunutí dopravy z obou směrů do levého tubusu ve směru do Prahy.

„Dne 19.10. 2023 pak v závěrečné třetí části policisté ve 14:00 hodin zastaví provoz asi na 10 minut ve směru na Rozvadov za účelem znovuotevření obou tubusů tak, že provoz bude probíhat v pravých jízdních pruzích. Levé budou uzavřeny kvůli opětovné instalaci plechových svodidel ve středových dělících pásech. Předpokládaná doba konce montáže je do 20:00 hodin, po jejím konci bude provoz plně obnoven v obou směrech,“ doplnil policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky tunel Valík, omezení provozu, údržba tunelu, dálnice D5

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristy čeká omezení provozu v dálničním tunelu Valík na D5 u Plzně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.