Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Rychlík usmrtil na kolejích dva koně. Jedno zvíře náraz odmrštil, druhý kůň zůstal zaklíněný pod lokomotivou

Dva koně srazil a usmrtil na kolejích rychlík jedoucí ve směru od Klatov do Plzně. Nehoda se stala u obce Dehtín. Zvířata neměla šanci přežít střet s vlakem a zahynula na místě. Cestující z vlaku vyvázli bez zranění. Policie zjišťovala majitele koní a vyšetřuje okolnosti toho, jak se dostali do kolejiště.

Nehoda se stala podle informací hasičů v úterý dopoledne poblíž zastávky v Dehtíně u Klatov. Provoz na železnici se zastavil. České dráhy zavedly pro cestující náhradní dopravu autobusy. Cestující z vlaku předtím nebyla potřeba evakuovat, po střetu všichni normálně vystoupili z vlaku. Jeden usmrcený kůň zůstal zaklíněný pod lokomotivou, zatímco druhé zvíře náraz odmrštil. Hasiči teď musí vyprostit mrtvého koně.

Ráno už zasahovali hasiči v Plzeňském kraji u jiné události, která tam ochromila železniční provoz. V úseku mezi městem Plasy a Kaznějovem najel vlak do pracovní plošiny, kterou zřejmě zapomněl v kolejišti dělník, jenž na místě prováděl údržbové práce. Vlak naštěstí nevykolejil, ale kolem najel na plošinu. Také tato železniční nehoda se obešla bez zranění pasažérů. Ve vlaku cestovalo kolem 40 lidí. O události informoval mluvčí hasičů Michal Holeček.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči města Švihov

Štítky nehoda na kolejích, vlak usmrtil koně, koně na kolejích, rychlík usmrtil koně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlík usmrtil na kolejích dva koně. Jedno zvíře náraz odmrštil, druhý kůň zůstal zaklíněný pod lokomotivou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.