Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

ANKETA: Myslíte si, že se dalším rozšiřováním zón placeného stání zlepší možnost parkování v ulicích?

Město Plzeň rozšiřuje další zónu placeného parkování. Už na přelomu října a listopadu letošního roku se bude nově platit na území ohraničené řekou Mže na severu, křižovatkou Tylova x Skvrňanská a areálem Škoda na západní straně, dále stanicí Plzeň-Jižní Předměstí na jihu a Klatovskou třídou a hranicemi zóny C na východě. Hodina parkování tam přijde na 10 korun, za roční parkovací kartu pak zaplatí rezident 700 korun.

Podle vedení města je hlavním efektem zón placeného stání to, aby rezidenti mohli vždy najít volné místo a nedocházelo k přetížení ulic. Některým řidičům se ale tento trend nelíbí a chtěli by parkovat svá auta všude ve městě zdarma. Pokud by ale město parkování neregulovalo, poptávka by na většině území města převýšila nabízený počet parkovacích míst a došlo by k přeplnění ulic a omezení dalších funkcí veřejného prostoru.

„Zřízení zón je výhodné zejména pro osoby s trvalým pobytem v území, protože si mohou zakoupit levnější dlouhodobé parkovací oprávnění. Ostatní uživatele má tento systém přimět ke zkrácení doby parkování, většímu využívání jiných forem přepravy anebo k většímu využívání záchytných parkovišť mimo zpoplatněnou zónu,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy Aleš Tolar (STAN).

Myslíte si, že se dalším rozšiřováním zón placeného stání zlepší možnost parkování v ulicích města?

Celkem hlasovalo332 čtenářů

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Pecuch, Plzen.eu

Štítky anketa, placené parkování, rozšíření placeného parkování, zóny placeného stání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Rozšíření zón placeného stání sice možná (!) pár lidem umožní parkovat v blízkosti bydliště (pokud si předplatí), jinak ale poptávka na většině území města převýší v každém případě nabízený počet parkovacích míst a i tak dojde k přeplnění ulic a omezení dalších funkcí veřejného prostoru. Jediným efektem bude zvýšený příjem do městské kasy.

Pondělí, 4. září 2023, 07:46Odpovědět

ANKETA: Myslíte si, že se dalším rozšiřováním zón placeného stání zlepší možnost parkování v ulicích?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.