Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kabriolet značky Kaipan smetla při odbočování řidička osobáku. Při nehodě se zranili tři lidé

Červený kabriolet tovární značky Kaipan smetla při odbočování řidička osobního vozu Hyundai. Při nehodě se zranila dvoučlenná posádka kabrioletu i řidička z osobáku. Havárie se stala v úterý odpoledne na silnici II/201 u odbočky na Ostrov u Bezdružic na Tachovsku.

„Po nehodě dvou vozidel byla silnice v úseku Krsy a Konstantinovy Lázně zcela neprůjezdná. Po odjezdu záchranné služby jsme začali provoz řídit kyvadlově,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Jedenatřicetiletá řidička osobního vozidla odbočovala v trojramenné křižovatce vlevo na Ostrov u Bezdružic. Přitom nedala přednost v jízdě protijedoucímu kabrioletu značky Kaipan, které odbočovalo vpravo také na Ostrov u Bezdružic. Při střetu se zranila řidička vozidla Hyundai, sedmašedesátiletý řidič kabrioletu i jeho osmapadesátiletá spolujezdkyně. Dechové zkoušky byly u obou účastníků dopravní nehody negativní,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Kaipan je malý český výrobce automobilů se zaměřením na sportovní roadstery. První prototyp byl představen roku 1992. Dodnes byly vyrobeny desítky těchto vozů modelů 14, 15, 16, 47 a 57. Vůz bylo možné pořídit jako stavebnici nebo již ve složené verzi. Ojetý Kaipan lze podle dostupných inzerátů koupit v Česku za cenu v rozmezí kolem 300 000 až do půl milionu korun. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nehoda kabrioletu, Kaipan, řidička nedala přednost, střet s kabrioletem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kabriolet značky Kaipan smetla při odbočování řidička osobáku. Při nehodě se zranili tři lidé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.