Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nafta zdražila v Plzeňském kraji za poslední týden o dvě koruny, benzin o korunu. Nejlevnější je na severním Plzeňsku

Nafta zdražila v Plzeňském kraji za poslední týden zhruba o dvě koruny, benzin o korunu. Vláda od 1. srpna zvýšila spotřební daň z litru nafty o 1,50 koruny. Zdražil ale také benzin, jehož daň se nezměnila, ale reagoval na růst velkoobchodních cen. Nejprodávanější benzin Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic regionu prodává v průměru za 38,71 Kč/l, před týdnem byl o 95 haléřů levnější.

O 2,10 koruny na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 35,05 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 5,61 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 10,18 Kč na litru více. Nejlevnější paliva v regionu prodávají aktuálně v okrese Plzeň-sever. Benzin tam stojí v průměru 38,09 Kč, což je za týden o 1,16 koruny víc. Nafta se u tamních čerpacích stanic prodává v průměru za 34,30 Kč, proti minulé středě je tak o 2,17 Kč/l dražší.

Pohonné hmoty v Plzeňském kraji zůstávají nejdražší na Tachovsku, benzin mají u čerpacích stanic v průměru za 39,32 koruny za litr a naftu za 36,96 Kč/l. Natural tam za týden zdražil o 60 haléřů a cena litru nafty se zvedla o 1,89 koruny.

Také v celém Česku ceny pohonných hmot vzrostly. Litr benzinu stojí v republikové průměru 38,65 Kč, nejvíc za posledních téměř osm měsíců. Nafta je s cenou 34,92 Kč/l nejdražší od konce letošního března. Nejlevnější benzin natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je v průměru za 38,15 Kč/l. Nafta je nejlevnější v Královéhradeckém kraji, prodávají ji tam průměrně za 34,33 Kč/l. Nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde stojí litr benzinu průměrně 39,78 koruny a nafty 36,43 Kč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ceny paliva, čerpací stanice, zdražení paliv, drahá nafta, diesel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nafta zdražila v Plzeňském kraji za poslední týden o dvě koruny, benzin o korunu. Nejlevnější je na severním Plzeňsku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.