Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Po rekonstrukci slepého konce Manětínské ulice mají obyvatelé k dispozici třikrát více parkovacích míst

Rekonstrukcí za 3,5 milionu korun prošel slepý konec Manětínské ulice v Plzni na Lochotíně. Opraven je povrch silnice, chodníky, veřejné osvětlení a vzniknout tam mělo podle Správy veřejného statku města Plzně třikrát více parkovacích míst.

„Nedávno dokončené stavební práce trvaly pětačtyřicet dní. Opravoval se zhruba šedesátimetrový úsek slepého konce Manětínské ulice před bytovým domem s čísly popisnými 9 a 11. Hlavním cílem rekonstrukce za tři a půl milionu korun bylo zvýšit počet parkovacích míst pro obyvatele těchto domů. Z původních devíti jich tam nyní jsou tři desítky a z toho dvě parkovací místa jsou vyhrazená pro vozidla přepravující pohybově postižené osoby,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy Aleš Tolar (STAN).

Kromě navýšení parkovacích míst a oprav povrchu silnice i úprav chodníků včetně těch navazujících, došlo ve zmíněné ulici i k výměně zastaralého veřejného osvětlení. Byla demontovaná čtyřicet let stará osvětlovací soustava, která byla nahrazena a doplněna novými stožáry s moderními LED svítidly včetně nových kabelových tras. „Po dobu stavebních úprav musela být tato část Manětínské pro auta uzavřena. Děkujeme jejím obyvatelům za trpělivost a věříme, že opravený úsek jim bude dobře sloužit,“ podotkl Aleš Tolar.

Ohodnoť článek

Foto Martin Pecuch, Plzen.eu

Štítky parkovací místa, rekonstrukce ulice, více parkovacích míst

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po rekonstrukci slepého konce Manětínské ulice mají obyvatelé k dispozici třikrát více parkovacích míst  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.