Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Špatné parkování odhalilo mnohem zásadnější problém se zákonem. Další motorista nechal auto na přechodu

Kvůli špatnému zaparkování svého vozidla před nemocnicí v Plzni se dostal do problémů se zákonem jeden řidič. Banální dopravní přestupek totiž odhalil mnohem závažnější provinění tohoto muže. A strážníci městské policie si došlápli také na drzého řidiče, který na plzeňském náměstí Republiky neváhal zaparkovat svůj automobil částečně na přechodu pro chodce.

„Přijel, zaparkoval v rozporu se zákonem a od svého vozu odešel do nemocničního zařízení. Tak by se dalo ve zkratce popsat jednání dvaapadesátiletého muže. Když se muž po nějaké době vrátil na místo, kde ponechal svůj vůz značky Peugeot, dopravní situaci na kruhovém objezdu tam už řešila městská policie,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Během vyřizování dopravního přestupku strážnice městské policie zjistila, že muž za volant neměl vůbec usednout, protože má od listopadu loňského roku blokované řidičské oprávnění. Záležitost bude proto postoupena k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Obrovskou dávku drzosti, která ovšem neunikne potrestání, prokázal řidič červené Škody Fabie, kterého jsem vyfotografovali, když zaparkoval krátce před polednem svůj automobil na náměstí Republiky. Polovina automobilu stála na frekventovaném přechodu pro chodce. Za čelním sklem vozidla nechal jeho řidič ceduli s nápisem Zásobování. Na chodníku už na řidiče čekala velmi přísně vyhlížející hlídka městské policie. A velmi peprné komentáře na adresu motoristy pronesli mnozí chodci, kteří šli kolem.

„Strážníci městské policie tento přestupek zaevidovali a ve stejný den jej formou elektronického oznámení přestupků, postoupili místně a věcně příslušnému správnímu orgánu k dořešení,“ informovala na dotaz naší redakce ohledně tohoto automobilu Tereza Schliková z tiskového odboru městské policie.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň, Richard Beneš

Štítky špatné parkování, zákaz řízení, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špatné parkování odhalilo mnohem zásadnější problém se zákonem. Další motorista nechal auto na přechodu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.