Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Šestnáctiletý motorkář se těžce zranil při střetu s osobním automobilem. Motocykl neměl registrační značku

, aktualizováno 11. června 2023, 20:20

Těžké zranění utrpěl nezletilý motorkář při nehodě na jižním Plzeňsku, kde se v neděli v podvečer srazil motocykl s osobním automobilem. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Zraněného transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby.

Nehoda se stala nedaleko od obce Kovčín. „Mladý motorkář utrpěl středně těžké zranění. Vrtulník letecké záchranné služby ho transportoval na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. Třiadvacetiletou řidičku z havarovaného osobního automobilu záchranáři ošetřili na místě a nebyl důvod k jejímu transportu do nemocnice,“ informovala Andrea Divišová z krajské záchranné služby. 

„Šestnáctiletý motocyklista bez řidičského oprávnění jedoucí na motocyklu bez registrační značky a bez schválení technické způsobilosti motocyklu z vedlejší silnice nedal přednost vozidlu značky Volkswagen. Ten jel po na hlavní silnici. Řidička osobního vozu měla negativní dechovou zkoušku. Motocyklista byl letecky transportován do nemocnice, kde byl nařízen odběr krve, neboť se na místě dopravní nehody dechové zkoušce nepodrobil,“ informovala o nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová.

Ráno zasahovali záchranáři z Plzeňského kraje u hrozivě vypadající nehody na 85. kilometru dálnice D5 v úseku mezi Plzní a Rokycany ve směru na Prahu. Teprve devatenáctiletý řidič osobního automobilu tam doslova vyletěl z tělesa dálnice. Několikrát se vozidlo převrátilo a nakonec zůstalo ležet na střeše. Mladík může mluvit o štěstí. I když nehoda vypadala opravdu strašlivě, vyvázl překvapivě jen s lehčím zraněním. Záchranáři ho preventivně transportovali do nemocnice na pozorování.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KVK

Štítky nehoda motocyklu, těžké zranění, zraněný nezletilý motorkář, jižní Plzeňsko, vrtulník letecké záchranné služby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestnáctiletý motorkář se těžce zranil při střetu s osobním automobilem. Motocykl neměl registrační značku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.