Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Velmi těžká zranění utrpěla posádka motocyklu při havárii na silnici I/27. Další motorkář havaroval ve stejnou dobu nedaleko

, aktualizováno 3. června 2023, 14:02

Velmi těžké zranění utrpěla posádka motocyklu, která havarovala v sobotu odpoledne na silnici I/27 za obcí Horní Lukavice na Plzeňsku. U havárie zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Nehodu způsobil osobní automobil, který vjel do protisměru, kde se střetl s dalším osobákem a motocyklem. Jen o chvíli později vyjížděli záchranáři k další vážné nehodě motocyklu v Klatovech.

„Od nehody u Horní Lukavice transportovali záchranáři leteckou záchrannou službou přibližně padesátiletého řidiče motocyklu s těžkým zraněním na Emergency do plzeňské fakultní nemocnice. Pozemní cestou jsme transportovali taktéž těžce zraněnou spolujezdkyni středního věku. V tuto chvíli pacienti nejsou v přímém ohrožení života,“ informoval Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby. Havárie ochromila provoz na frekventované silnici spojující Plzeň a Klatovy. 

„Řidička vozidla VW Golf jela po silnici číslo I/27 ve směru na Přeštice, kdy za křižovatkou na obec Dolní Lukavice přejela do protisměru a střetla se s protijedoucím vozidlem Skoda Octavia a následně s motocyklem, který jel na Plzeň. Alkohol negativní, u řidiče motocyklu byl nařízen odběr krve, jelikož vzhledem ke zranění nebylo možné provést dechovou zkoušku. Při nehodě došlo ke zranění motorkáře a jeho spolujezdkyně, jednalo se o cizince. Komunikace bude ještě asi hodinu neprůjezdná," informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

„K další nehodě motocyklu vyjíždíme v Klatovech do ul. U Zastávky. Pacient je při vědomí. Pětapadesátiletého řidiče skutru transportujeme s lehčím zraněním do Klatovské nemocnice," doplnil Vítězslav Sladký. A aby toho záchranáři neměli v sobotu odpoledne málo, všechny složky IZS směřovaly ve 14.30 ještě k obci Úněšov na severním Plzeňsku, kde se srazily dva osobní automobily. Na místě byli předběžně hlášeni jen lehce zranění účastníci nehody. Nakonec odmítli transport do zdravotnického zařízení a byli ponecháni na místě.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda motocyklu, těžké zranění, letecká záchranná služba, fakultní nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velmi těžká zranění utrpěla posádka motocyklu při havárii na silnici I/27. Další motorkář havaroval ve stejnou dobu nedaleko  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.