Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Příjezd do obchodního centra Olympia zkomplikuje rekonstrukce Písecké ulice, práce začnou zítra

S nezbytnou objížďkou musí počítat řidiči směřující do rušného obchodního centra Olympia v Plzni. V úterý 9. května tam začne celoplošná oprava Písecké ulice. Práce jsou rozdělené na tři etapy, přičemž hotovo by mělo být koncem srpna. Vedení města ujišťuje, že příjezd do nákupního domu zůstane po celou dobu zachován z jednoho směru.

Oprava se bude týkat úseku od křižovatky s komunikací, která vede k čerpací stanici, tedy zhruba 90 metrů za okružní křižovatkou Nepomucká, Písecká, K Plzenci a II/180, až po místo přibližně 85 metrů za křižovatku s účelovou komunikací pro zásobování OC Olympia Plzeň.

„Stavba za téměř 17 milionů korun včetně DPH je rozdělena do tří etap. Jednotlivé úseky budou postupně uzavírány, nicméně přístup do všech obchodních zařízení zůstane po celou dobu stavby zajištěn, byť jen z jednoho směru. Objízdná trasa pro automobilovou dopravu je vedena ulicemi Barvínková a Nepomucká,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

První etapa uzavře příjezd ke vjezdu k podzemnímu parkovišti OC Olympia od Světovaru, druhá etapa přeruší provoz mezi vjezdem k podzemnímu parkovišti a okružní křižovatkou před Olympií a třetí etapa uzavře vlastní okružní křižovatku a část vozovky v místě zastávek MHD.

„Součástí akce je oprava okružní křižovatky formou kompletní výměny konstrukce vozovky včetně nových obrub, oprava Písecké ulice s lokální výměnou konstrukce vozovky, oprava chodníků, cyklostezky, zálivů, úpravy veřejného osvětlení a další,“ přiblížila mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Zastávka MHD linky číslo 13, 32 a 50 s názvem NC Černice v Písecké ulici bude po dobu třetí etapy v letních měsících patrně nahrazena zastávkou Rozcestí Černice v ulici Nepomucká. Aktuální informaci o datu přemístění zastávky cestující získají na webu Plzeňských městských dopravních podniků v sekci Změny v dopravě. „Cyklisté, kteří chtějí k OC Olympia dojet na kole, mohou s malými omezeními projet po cyklostezkách vedoucích v souběhu s opravovanou komunikací. Během opravy komunikace totiž budou opravovány i krátké úseky chodníku s cyklostezkou,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Plzně, OC Olympia

Štítky dopravní omezení, rekonstrukce vozovky, Písecká ulice, OC Olympia, dopravní komplikace, doprava v Plzni, objízdné trasy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příjezd do obchodního centra Olympia zkomplikuje rekonstrukce Písecké ulice, práce začnou zítra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.