Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Silnice se proměnily v jedno velké kluziště, problémy mají řidiči v celém Plzeňském kraji

, aktualizováno 2. února 2023, 18:40

Popadané stromy i větší množství nehod evidují hasiči a policisté po celém Plzeňském kraji. Řidiče trápí zejména ledovka. Například nedaleko Dolanského mostu skončilo jedno auto na střeše. Meteorologové varují i před tvorbou sněhových jazyků, které se mohou vyskytovat na Tachovsku, Domažlicku, Klatovsku a v okolí Sušice.

„Ve druhé polovině noci a k ránu šly teploty povrchů na řadě míst pod nula stupňů Celsia. Situace je zrádná, protože ve dvou metrech většinou měříme nad nulu, ale teploty povrchů jsou kvůli vyjasnění nižší. Pozor hlavně v Karlovarském, Plzeňském, Ústeckém, Jihočeském kraji a ve středních Čechách. Lokálně můžou být problémy i na jižní Moravě,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Během noci na dnešek a dnes dopoledne vyjížděli hasiči například k nehodám na Rokycansku, Klatovsku i na severním Plzeňsku. Mezi Zručí a Dolanským mostem havarovalo jedno osobní vozidlo, které skončilo na střeše. Na místě byl jeden zraněný. „Při příjezdu k nehodě se naše velitelské auto se střetlo s dalšími třemi osobními automobily v těsné blízkosti havarovaného automobilu. Tento incident se naštěstí obešel bez zranění. V místě zásahu i jeho okolí byla vozovka silně namrzlá a slovy kolegů: "jeden led," uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Asi o 1,5 kilometru dál u Dolanského mostu havarovalo nákladní auto, které sjelo z vozovky a zastavilo se o svodidla. I tato nehoda se obešla bez zranění. „Přímo ve Zruči srazil autojeřáb sloup elektrického vedení. část obce se tak ocitla bez dodávky elektrické energie. Ke zraněním nedošlo," řekl Poncar k další nehodě.

K další nehodě došlo ve Zlaté ulici ve Zruči, foto: HZS PK.

K další nehodě došlo odpoledne na silnici mezi obcemi Čachrov a Běšiny. Řidič vozidla Škoda Octavia nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky, dostal smyk a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem. Záchranáři převezli do nemocnice pět lidí. Mezi Kašperskými Horami a Radešovem havarovalo jedno osobní auto, které se skutálelo ze svahu. Řidič jako zázrakem vyvázl bez zranění. 

„Dávejte si pozor na svých cestách, silnice jsou namrzlé, a to především v Plzni a jejím okolí. Od včerejších večerních hodin máme oznámeno již několik nehod, které jsou naštěstí bez vážnějších následků. Pozor si dávejte i při přecházení,“ varovala policie na svém Twitteru.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu je v platnosti až do dnešního odpoledne a platí zejména pro oblast Šumavy. Meteorologové očekávají v polohách nad 700 metrů tvorbu sněhových jazyků. Situace může zhoršit sjízdnost komunikací. Řidiči by proto měli být velmi opatrní.

„Dnes nás čeká další větrný den s proměnlivou oblačností a v nížinách s dešťovými srážkami, jinde pak sněhovými. Odpolední teploty sice budou od 2 do 6 °C, ale vzhledem k větru bude pocitová teplota výrazně nižší," dodali meteorologové.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky nehody, ledovka, namrzlé silnice, sjízdnost, výstraha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice se proměnily v jedno velké kluziště, problémy mají řidiči v celém Plzeňském kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.