Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rušné Chodské náměstí je nyní bezpečnější a přehlednější, opravy se dočkala i silnice a zastávky MHD

Ostrůvek na přechodu pro chodce neodpovídal normám a na silnici u zastávek byly zase vyjeté koleje. Tento pohled je už minulostí a dnes je Chodské náměstí mnohem bezpečnější a pro chodce i přehlednější. Oprava komunikace netrvala ani měsíc a vyšla městskou kasu na tři miliony korun.

„Širší ostrůvek v přechodu pro chodce teď odpovídá platným předpisům, a hlavně je bezpečnější pro chodce i pro vozidla, která se tu v mírné zatáčce řadí do jízdních pruhů. Zlepšil se také povrch zastávky, kde byly vyjeté koleje. Stometrový úsek komunikace byl zprovozněn o 11 dní dříve,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

V místě, kde zastavují autobusy, zmizela nevyhovující podkladová betonová deska a nahradily ji nové konstrukční vrstvy. Ve finále byly opraveny chodníkové obruby a také bylo obnoveno vodorovné dopravní značení.

„Díky dřívějšímu zprovoznění komunikace zde mohly zastavovat linkové autobusy firmy Arriva číslo 450421 z Plzně do Přeštic a noční linka číslo 440092 firmy Z-Group bus z Plzně přes Štěnovice do Blovic již od 29. listopadu, řidiči aut již nemuseli místo objíždět,“ dodala mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Ohodnoť článek

Foto Radka Žáková

Štítky rekonstrukce vozovky, chodci, bezpečnost chodců, přechod, Chodské náměstí, Aleš Tolar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Rušné Chodské náměstí je nyní bezpečnější a přehlednější, opravy se dočkala i silnice a zastávky MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.