Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Během jednoho dne vyjížděli hasiči z Plzně ke dvěma nehodám, kdy vlak smetl na přejezdu osobní auto

Hned ke dvěma případům srážky vlaku s osobním automobilem během jediného dne vyjížděli hasiči v Plzni. První taková nehoda se stala v Třemošné u Plzně na železničním přejezdu v Revoluční ulici. Druhá srážka osobáku s vlakem byla přímo v Plzni na přejezdu ve Vinohradské ulici.

V obou případech vlaky narazily do zadních částí osobních automobilů a díky tomu obě posádky vyvázly zázračně bez zranění. Vozidlo značky BMW smetl vlak na přejezdu v Třemošné. „Ve vlaku cestovalo asi 50 osob, nikomu se nic nestalo,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Bez zranění byl dvaatřicetiletý řidič osobního automobilu, který vjel na přejezd těsně před projíždějící vlak. Zkouška na alkohol měla negativní výsledek. Řidič je teď podezřelý ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

V Plzni Doudlevcích se na železničním přejezdu ve Vinohradské ulici střetl osobní vlak a automobil značky Ford. „Z vlaku bylo evakuováno celkem 16 osob do autobusu ČD. Nikdo nebyl zraněn,“ řekl mluvčí hasičů. Nehoda se stala v okamžiku, kdy se řidič osobáku otáčel a vjel na železniční přejezd., přestože tam podle svědků blikala červená světla doprovázená výstražným zvukovým signálem. Řidič tento signál přehlédl a vlak narazil do zadní části automobilu. Náraz auto odhodil mimo koleje. Rovněž i tomuto řidiči hrozí obvinění z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZSPK

Štítky nehody na přejezdu, vlak smetl osobní automobil, srážka s vlakem, železniční přejezd, Plzeň, automobil, Třemošná, BMW, Ford Motor Company, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během jednoho dne vyjížděli hasiči z Plzně ke dvěma nehodám, kdy vlak smetl na přejezdu osobní auto  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.