Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Silně opilý muž způsobil nehodu a škodu za více než 100 tisíc, navíc měl platný zákaz řízení

Bezmála tři promile nadýchal řidič vozu Alfa Romeo, který ignoroval dopravní značku a vjel do cesty jinému vozu. K nehodě došlo ve Kdyni na Domažlicku. Kromě popíjení před jízdou se muž dopustil i dalšího prohřešku. Za volant usedl, ačkoli před časem přišel o řidičák.

„Řidič osobního automobilu tovární značky Alfa Romeo jel ve směru z ulice Nádražní, kdy při jízdě nerespektoval svislou dopravní značku Dej přednost v jízdě! a nedal tak přednost osobnímu vozidlu tovární značky Volkswagen Golf, které jelo po hlavní pozemní komunikaci ve směru od obce Brnířov,“ popisuje policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Náraz odmrštil Golf na kovový sloupek zábradlí, který se vyvrátil. Nikdo z řidičů zraněn nebyl. Dechová zkouška u viníka nehody ukázala výsledek 2,7 promile alkoholu. Dotyčný požití alkoholu nijak nezapíral. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve ale odmítl.

„Dále řidič policistům na místě nepředložil řidičský průkaz a provedenou lustrací bylo zjištěno, že má platnou blokaci pro všechna řidičská oprávnění. Dopravní nehodou vznikla škoda ve výši 107 tisíc korun a nadále se jí zabývají policisté z dopravního inspektorátu v Domažlicích,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky dopravní nehoda, alkohol za volantem, opilý řidič, Kdyně, havárie, Alfa Romeo, okres Domažlice, Volkswagen Golf, Brnířov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý muž způsobil nehodu a škodu za více než 100 tisíc, navíc měl platný zákaz řízení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.