Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Za kvalitou našich produktů stojí 30 let zkušeností, týmy expertů a inovací, říká jednatel MD ELEKTRONIK Ctibor Žižka

PR článek

Společnost MD ELEKTRONIK spol. s r. o. je jedním z předních výrobců kabelových propojek pro automobilový průmysl. Mezi odběratele produktů patří většina velkých světových automobilek. S celkovým počtem přibližně 5 000 zaměstnanců v závodech v Německu, České republice, Číně, Mexiku, USA a Bulharsku patří MD Group k lídrům ve svém oboru na mezinárodním trhu. Výroba kabelových propojek v České republice byla zahájena v lednu 1993. Letos tedy firma MD ELEKTRONIK spol. s r. o. se sídlem v Chotěšově u Plzně slaví 30. výročí. Na naše dotazy odpověděl v rozhovoru jednatel společnosti MD ELEKTRONIK Ctibor Žižka.

Letos slaví MD ELEKTRONIK významné výročí, jak byste popsal počátky firmy?
Před 30 lety, v lednu 1993, započala v Chotěšově produkce dílů v České republice. Byly to tehdy ne příliš složité díly a sestavy montované na jednoduchých zařízeních, které byly do našeho závodu převezeny z hornobavorského Waldkraiburgu. Začínali jsme se 3 zaměstnanci, dnes máme přes 2000 zaměstnanců a patříme k největším zaměstnavatelům v regionu. Jak firma rostla si zpětně uvědomí jen ti z nás, kteří pro MD pracují více než 10 let.

,,Stabilita, solidarita, inovace“ MD ELEKTRONIK spol. s r.o. – O nás – Jobs.cz

Proč právě 10 let?
Důvodem je, že od roku 2012 MD ELEKTRONIK vyrábí výlučně pro automobilový průmysl. Tato orientace závodu přinesla nové pracovní příležitosti, novou a stále se zlepšující strukturu technologického vybavení a také nutné profilování našeho závodu jako technicko – technologického centra pro sériovou výrobu na celosvětové úrovni ve skupině MD.

Kde bychom našli vaše výrobky?
Ročně vyrobí český závod přes 80 milionů sestav kabelových skupin pro světové trhy a námi vyrobené díly naleznete téměř v každém voze německých automobilek. Jenom v Audi A6 se nachází 26 kabelových sestav vyráběných v MD ELEKTRONIK. A stejně bych mohl mluvit o automobilech BMW, Jaguar, Maseratti a dalších.

V současné chvíli máte v Chotěšově již 7 výrobních hal, plánujete nějaké další rozšiřování?
Kromě Chotěšova působíme i v Plzni – v blízkosti hypermarketu Globus máme menší část výroby a na Borských polích máme příjmový a expediční sklad. Pro vývoj, konstrukci a montáž našich modulárních produkčních linek budujeme nové prostory v Mantově, které nám umožní další růst v oblasti stavby strojů a zařízení. Toto rozšíření umožní našemu závodu zabezpečení dodávek vlastních strojů a zařízení nejen pro vlastní potřebu, ale i pro technologické vybavení celého MD světa.

Jak vidíte budoucnost Vašeho závodu?
Z hlediska výroby se bude zvyšovat podíl komplexních vícenásobných kabelových svazků, to bude výzva pro skladování materiálů, podsestav a vnitropodnikové zásobování výrobních linek. Bude to i výzva pro plánování výroby a zabezpečení výrobní kvality. Nároky na kvalitu dílů z hlediska přenosu vysokofrekvenčního signálu dále porostou. Změna topologie přenosových sítí uvnitř automobilu a přibývajících nových technických a bezpečnostních norem budou znamenat obrovskou výzvu pro vývoj, konstrukci a stavbu nových strojů a zařízení pro sériový provoz. Všechny tyto změny vyžadují vysoce kvalifikovaný personál, ochotný neustále se vzdělávat. Už dávno nezaměstnáváme jen dělníky, budeme týmy expertů v oblastech konstrukce, automatizace, vývoje software a programování a dalších oborech.

O vaše výrobky je velký zájem, jaké máte výhledy na následující roky?
Rostoucí zájem o naše produkty je dán vývojem v oblasti automobilového průmyslu. Moderní osobní vozy jsou vybavené celou řadou senzorů, jízdními asistenty a multimediálními funkcemi. Všechna tyto inovace jsou velmi náročné na přenos dat – a právě to je naše know-how. Čeká nás další rozvoj v oblasti výroby senzorů, doplňovat a rozšiřovat se bude i výroba vlastních komponent na lisovně plastů. Chystané projekty jsou mnohdy dlouhodobého typu a typicky zohledňují firemní strategii pro příštích 10–15 let.

Chtěl byste na závěr ještě něco dodat?
Rád bych na tomto místě poděkoval všem zaměstnancům za přínos k dosavadnímu úspěchu naší společnosti. Mám radost z toho, že můžeme společně realizovat dlouhodobou budoucnost MD ELEKTRONIK spol. s r. o.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky MD ELEKTRONIK, zaměstnání, PR text, automatizace, technologie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za kvalitou našich produktů stojí 30 let zkušeností, týmy expertů a inovací, říká  jednatel MD ELEKTRONIK Ctibor Žižka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.