Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zfetovaný muž usedl za volant i přesto, že měl dva zákazy řízení. Hrozí mu dvouletý trest

Až dva roky za mřížemi může strávit muž, kterému ani dva zákazy řízení nezabránily v tom, aby usedl za volant. Nepoučitelného řidiče zastavili policisté v rámci běžné kontroly na Rokycansku. Velmi nezodpovědně si počínal i šofér náklaďáku na Domažlicku, který pod vlivem alkoholu způsobil nehodu se škodou za více než 150 tisíc korun.

Bylo krátce před půl jedenáctou hodinou večerní, když policejní hlídka zastavila čtyřicetiletého řidiče v obci Dobřív na Rokycansku. „Muž jel z Plzně přes Letkov, Tymákov a Rokycany a Hrádek a Mirošov až do Dobříva. Na výzvu policistů se při kontrole dobrovolně podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Ta byla s výsledkem negativním. Pozitivně však vyšel orientační drogový test, ve slinách řidiče byl zjištěn pervitin,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Lékařské vyšetření, které zahrnuje odběr krve a moči, muž vehementně odmítal. To ale nebylo stále všechno. „Policisté dále zajistili, že řídil i přesto, že má rozhodnutím Krajského soudu Praha uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 42 měsíců až do listopadu 2025 a rozhodnutím Okresního soudu Náchod zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 24 měsíců,“ pokračuje mluvčí.

Řidičovo prohřešky policisté evidují jako trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí. Případem se i nadále zabývají.

Zloděj ukradl klíčky i auto. Po čtyřech dnech s ním narazil ve vysoké rychlosti do stromu při policejní honičce

O pravdivosti přísloví, že příležitost dělá zloděje přesvědčil osmatřicetiletý muž. V rekreačním kempu u vodní nádrže Hracholusky odcizil z terasy u chaty pánskou taštičku, ve které byly mimo jiné i klíče od motorového vozidla Hyundai Tucson. Muž...

Boural opilý a způsobil velké škody

Další pirát silnic řádil v Masarykově ulici v Domažlicích, kde se srazily dva náklaďáky. „Řidič nákladního automobilu tovární značky Citroën při vyjíždění z parkovacího místa nedal přednost v jízdě nákladnímu vozidlu tovární značky Volkswagen, které jelo ve směru od ulice Husova a následně narazil do jeho pravé přední části,“ uvedla policistka Barbora Šmaterová.

Policisté na místě provedli u mužů dechovou zkoušku, která vyšla u viníka nehody s pozitivním výsledkem přes 0,9 promile alkoholu. Dotyčný posléze přiznal, že před jízdou popíjel.

„Při střetu vozidel nedošlo k žádnému zranění. Škoda na vozidle Citroën byla vyčíslena na částku 40 tisíc korun, na automobilu Volkswagen pak 120 tisíc korun. Nehodu nadále šetří domažličtí dopravní policisté,“ dodala Šmaterová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky zfetovaný řidič, řízení pod vlivem, zdrogovaný řidič, Domažlicko, Rokycansko, alkohol, okres Rokycany, okres Domažlice, Dobřív, Volkswagen, Citroën, Plzeň, Letkov, Tymákov, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný muž usedl za volant i přesto, že měl dva zákazy řízení. Hrozí mu dvouletý trest  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.