Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Sršni zaútočili na dva seniory a neušetřili ani záchranáře, zasahující lékař dostal silnou alergickou reakci

Obrovské drama, při kterém šlo o život nejen pacientům, ale i samotným záchranářům, se odehrálo na severním Plzeňsku nedaleko obce Nadryby. Na manželský pár seniorů zaútočili sršni, což u nich vyvolalo kolaps a dušnost. Přivolaní záchranáři to ale také neměli jednoduché. Rozzuřený hmyz napadl i je a lékaři dokonce způsobil silnou alergickou reakci. I přes to nepřestával o pacienty pečovat, a to ani ve chvíli, kdy sám byl na kapačce.

„Na lesní cestě, v obtížně lokalizovatelném terénu, sršni napadli dvojici seniorů, kteří si vyšli na vycházku. Muž se snažil zahnat jednoho ze sršňů, který na něho zaútočil, následně jich ale vyplašil a poštval proti sobě celé hnízdo. Došlo k napadení zmíněné dvojice, jejich následnému kolapsu a dušnosti,“ popisuje okolnosti zprvu banálního výjezdu Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Agresivní hmyz zaútočil i na záchranáře

Na místo okamžitě vyrazily sanitky i vrtulník z Líní. Po příjezdu našel lékař muže v kolapsové stavu a ženu s výraznou dušností. Oba dostali velké množství žihadel. „V okamžiku, kdy naše výjezdové skupiny dorazily na místo, měli i záchranáři v patách rozzuřené sršně. Na řidiče a lékaře se sesypali doslova jako včela na med. Lékař sám utrpěl alergickou reakci, přesto dál ošetřoval postižené a rozdělil si pacienty s leteckými záchranáři,“ pokračuje Sladký.

„Pacienti se nacházeli poblíž chatové oblasti na lesní cestě, úspěch už byl, že jsme je ve spolupráci se zdravotnickým operačním střediskem rychle našli. Pán byl pomočený a kolapsový, žena silně dušná. Pak sršni napadli i nás, dokud jsme se před nimi nezavřeli do sanitky,“ popisuje dramatický výjezd zasahující Josef Brejcha s tím, že naštěstí dva záchranáře z týmu sršni jako zázrakem ušetřili svého útoku.

Na emergency fakultní nemocnice v Plzni předával hmyzem pobodaný lékař své pacienty ve stavu, kdy sám už seděl na kolečkovém křesle a byl na kapačce. Lékaři závěrem vyzdvihují práci operačního střediska, díky kterému se podařilo manželský pár zachránit a předat je do nemocnice ve stabilizovaném stavu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky alergická reakce, bodnutí hmyzem, zraněný lékař, lékař, pacient, hmyz, Plzeňský kraj, Nadryby, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sršni zaútočili na dva seniory a neušetřili ani záchranáře, zasahující lékař dostal silnou alergickou reakci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.