Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Parašutista se těžce zranil při nekontrolovatelném pádu. Zřítil se do mokřin nedaleko letiště

Při nekontrolovatelném pádu se těžce zranil pětašedesátiletý italský parašutista, který se zřítil s otevřeným padákem nedaleko od letiště v Klatovech. Záchranáři se museli k parašutistovi dostávat přes obtížně přístupný terén. Nehoda při seskoku se stala v pátek krátce po 13. hodině.

„Parašutista utrpěl středně těžká zranění a měl poruchu vědomí. Od pozemních posádek si muže převzali letečtí záchranáři, kteří ho transportovali na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Záchranáři nevylučují, že pádu předcházela zdravotní indispozice parašutisty.

„Policisté na místě zjišťují přesnou příčinu a okolnosti pádu parašutisty. Dle prvotních informací z dosud přesně nezjištěných příčin došlo u parašutisty při výskoku z letadla k nekontrolovatelnému pádu do mokřin nedaleko letiště. Při seskoku se mu padák otevřel. Touto událostí se dále zabývají klatovští kriminalisté,“ informovala policejní mluvčí Veronika Hokrová. S transportem pacienta z promáčeného terénu pomohli záchranářům hasiči.

Klatovské letiště si oblíbili k seskokům a výcviku především zahraniční parašutisté, kteří tam v obrovském množství přijíždějí z celého světa. Velmi často se zde také pokoušejí překonávat i rekordy ve skupinových seskocích v různých formacích. V minulosti už ovšem při nehodách během seskoků zahynula u klatovského letiště celá řada parašutistů, mnozí další utrpěli zranění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZSPK, Richard Beneš

Štítky zraněný parašutista, pád parašutisty, zranění při seskoku, klatovské letiště, parašutista, letiště, Klatovy, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parašutista se těžce zranil při nekontrolovatelném pádu. Zřítil se do mokřin nedaleko letiště  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.