Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na západě Čech padaly teplotní rekordy, v Plzni bylo 35,5 stupně

Tropické počasí dnes na západě Čech přepsalo několik dosavadních teplotních rekordů. Nejtepleji bylo v Plzni na stanicích Bolevec a Mikulka. V Bolevci se vyšplhala rtuť teploměru na 35,5 stupně, což vyrovnalo dosavadní rekord z roku 2003. Na Mikulce dnešních 34,6 stupně překonalo o dvě desetiny stupně sedm let starý teplotní rekord.

I když i na dalších místech Plzeňského kraje se teploty vyšplhaly nad 30 stupňů, v Domažlicích například na 34,7 stupně, na překonání platných rekordů to nestačilo. Naopak v Karlovarském kraji je po dnešku několik nových rekordů řekl Bohmann. V Chebu bylo dnes 33,6 stupně, dosavadní rekord z roku 2003 byl 32,9 stupně. O víc než dva stupně překonaly dnešní teploty rekord také v Nejdku, kde bylo dnes 32,8 stupně, dosavadní rekord z roku 2018 byl 30,6 stupně. Nový rekord pro 4. srpen má po dnešku také stanice na Klínovci, která naměřila 26,3 stupně, to bylo o devět desetin stupně víc než dosavadní rekord z roku 2018. Nové rekordy mají po dnešku také stanice Dyleň nebo Mariánské Lázně.

Pítka nabízí v parných letních dnech kýžené osvěžení, jsou nenápadná a najdete je hlavně v sadovém okruhu

Současná vedra jsou úmorná zejména ve městech a kdo může, tak raději spěchá k vodě nebo vyhledává alespoň stín pod korunami stromů. V centru města nepotkáte v době oběda skoro ani nohu, ale v sadovém okruhu jsou lavičky zaplněné do posledního...

Tropická vedra vystřídají silné bouřky

Ještě v pátek bude na území Plzeňského kraje panovat tropické počasí s teplotami přes 34 stupňů Celsia. Později odpoledne přijdou silné bouřky s nárazy větru o rychlosti až 70 kilometrů v hodině. Déšť mohou místy doprovázet také kroupy a přívalové deště. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před extrémními horky platí po celý pátek, výstraha před bouřkami je v platnosti od zítřejších 14. hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát města Plzně

Štítky počasí, teplotní rekordy, tropické počasí, vlna veder, meteostanice, rekord, Česko, Plzeň, Bolevec, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Domažlice, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na západě Čech padaly teplotní rekordy, v Plzni bylo 35,5 stupně  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.