Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie během půl hodiny bleskově dopadla dva cizince, přepadli ženu v autě a ukradli jí 100 tisíc korun

Dvojce zlodějů si políčila na ženu, která si byla v bance vybrat peníze. Poté nasedla do auta a jela směrem na Slovany. Muži ji však pronásledovali a když zastavila, jeden z lupičů se vrhl k jejímu autu. Rozbil okénko, sebral kabelku s penězi a z místa se svým komplicem odjel. Policie okamžitě rozjela pátrací akci. Po půl hodině od incidentu už měli muži na rukou pouta.

K neobvyklé a velmi drzé krádeži došlo v Plzni na Slovanech. Počínání dvojice cizinců si všiml náhodný svědek. Podle policie si žena byla v bance vybrat hotovost ve výši 100 tisíc korun. „Vše prozatím nasvědčuje tomu, že si výběru finanční hotovosti všimli dva podezřelí muži, kteří ženu začali sledovat. Poškozená po chvíli s vozidlem zastavila v městské části Slovany. Poté jeden z pronásledovatelů, spolujedoucí muž, vyběhl k vozu poškozené, rozbil skleněnou výplň dveří a z vozidla odcizil kabelku s finanční hotovostí, mobilním telefonem a dalšími osobními věcmi. Poté nastoupil zpět do auta, se kterým na místo podezřelí muži přijeli, a z místa události odjeli,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Policisté získali popis auta a okamžitě zahájili pátrání, do kterého se zapojilo více než deset hlídek včetně dálničních policistů. Velmi rychle získali údaje o registrační značce vozu a také o jeho poloze.

„Svojkovickým policistům se podařilo vozidlo i s podezřelými osobami do 35 minut od oznámení vypátrat, a to na účelové komunikaci nedaleko sjezdu z dálnice D5 u obce Mýto. Na místo přijely další policejní hlídky, které po voze pátraly v nedalekém okolí. Oba podezřelí muži, cizí státní příslušnosti, byli na místě zadrženi,“ pokračuje mluvčí.

Národnost obou mužů policie nezveřejnila, podle webu krimi-plzeň by se mělo jednat o Gruzínce. Policisté je z místa převezli na oddělení a umístili je do policejní cely. Případem se vyšetřovatelé i nadále zabývají. „Zajištěná finanční hotovost a další osobní věci budou poškozené ženě v nejbližší době předány zpět,“ uzavřela Hokrová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, přepadení, loupežné přepadení, pátrání, pátrací akce, policie, Plzeň 2-Slovany, hotové peníze, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie během půl hodiny bleskově dopadla dva cizince, přepadli ženu v autě a ukradli jí 100 tisíc korun  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.