Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dokončení první pumptrackové dráhy ve městě hatí počasí, slavnostně se otevře až těsně před volbami

O dlouhé tří měsíce se odkládá slavnostní otevření dráhy pro kola a koloběžky v Plzni-Bolevci. Vůbec první městský pumptrack nestihne stavební firma dokončit v termínu. Důvodem je špatné počasí, kvůli kterému nebylo možné dodělat terénní úpravy. Až na září se posouvá pouze slavnostní přestřižení pásky, což shodou náhod vychází na termín před komunálními volbami. Dovádět budou moci lidé na hřišti podstatně dříve. Kdy? To zatím radnice netuší.

Pumptracková dráha, která vyrůstá v Bolevci za konečnou tramvaje č. 1., se měla otevřít už v sobotu 11. června. Kvůli deštivému počasí z minulých dnů se ale termín opozdí. „Je nám to moc líto, ale slavnostní otevření musíme přesunout na jiný termín. Kvůli nepříznivému počasí není teď možné dokončit terénní úpravy, což je zásadní. Stavbu jsme měli v tomto týdnu převzít, ale za současného stavu to není možné, hřiště zkrátka ještě není provozuschopné. Nikdo nechce hazardovat s bezpečností návštěvníků,“ vysvětluje starostka obvodu Helena Řežábová (ODS).

Nové datum slavnostního otevření je až 3. září, tedy pár dní před komunálními volbami, které se uskuteční 22. a 23. září. Vedení prvního obvodu zdůrazňuje, že sportoviště veřejnosti zpřístupní v nejbližším možném termínu. „Posouvá se pouze slavnostní otevření, nikoli dokončení samotného hřiště. Zářijový termín jsme vybírali s ohledem na to, aby měli čas nejen samotní účinkující, ale aby i děti byly zpátky z prázdnin a mohly si ten den užít,“ upřesnila starostka. 

Místní obyvatelé se speciálního hřiště s klopenými zatáčkami, vlnami a skokánky nemohou dočkat. I proto je tato novinka dosti znepokojila. „Deštivé počasí? Čtyři dny deštíku v dubnu, čtyři dny v květnu a teď tři dny v červnu. A těch pár dní deště nám udělá tři měsíce. Že mě to vůbec překvapuje. Ani si nevzpomínám, co se kdy dodělalo a otevřelo podle plánu,“ podivuje se například paní Věra T. Kritikou nešetřila ani další komentující. „Prší dva dny a vy posunujete termín o tři měsíce? To vám není hanba takhle lhát?“ neskrývá rozhořčení Tereza H. „To bude pěkná prekérka to uhlídat,“ neodpustil si Petr H., jenž si takto zároveň rýpnul i do faktu, že dráhu už teď využívá místní omladina a zanechává po sobě i nepořádek. Pořád se ale jedná o staveniště, a tak by tam opravdu nikdo chodit neměl.


Na staveniště už teď chodí místní mládež, foto: MO Plzeň 1

Pumptrack v Bolevci bude první dráhou ve městě

Vůbec první pumtrack v Plzni vzniká za konečnou tramvaje č.1. Asfaltová dráha pro kola a koloběžky tvoří dva vzájemně propojené okruhy s vlnkami a klopenkami. Velký okruh je dlouhý 188 metrů, má devět klopených zatáček, 30 vln a dva skoky. Menší okruh, který je určený hlavně těm mladším, má 47 metrů, tři klopené zatáčky a osm vln. „V nejužším místě má pás 1,8 metru, v nejširším 2,5 metru,“ upřesnila Andrea Šlechtová z odboru investic a majetku prvního městského obvodu. V nejvyšším bodě bude dráha 1,2 metru nad terénem.

Na pumptrackové dráze lze projíždět i bez šlapání či odrážení. Jezdec nabírá a udržuje rychlost takzvaným pumpováním na vlnkách a klopených zatáčkách. I díky tomu získává nové dovednosti na nerovném povrchu, učí se pozornější a přesnější jízdě. V Plzeňském kraji je několik pumptrackových drah, například v Břasích, Přešticích, Chlumčanech, Sušici nebo v Železné Rudě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MO Plzeň 1

Štítky sport, pumptrack, slavnostní otevření, MO Plzeň 1, volby 2022, termín stavby, Bolevec, Plzeň, Helena Řežábová, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokončení první pumptrackové dráhy ve městě hatí počasí, slavnostně se otevře až těsně před volbami  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.