Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Meteorologé varují před silným větrem, může dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině

V celém Česku bude ve čtvrtek opět foukat. Vítr může poškodit stromy a způsobit menší škody na budovách. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) platí až do páteční šesté hodiny ráno, kdy by se měla situace začít uklidňovat.

„V zesilujícím západním proudění postoupí nad naše území během čtvrtka studená fronta. Před ní začne během dopoledne v Čechách foukat silný jihozápadní až západní vítr s nárazy kolem 70 kilometrů v hodině. Nejsilnější nárazy očekáváme při přechodu studené fronty ve večerních hodinách a v noci na pátek. Vítr začne slábnout během pátečního rána,“ uvedli meteorologové.

Výstraha ČHMÚ je v platnosti od zítřejšího dopoledne až do pátečního rána. Vítr bude na většině území dosahovat rychlosti okolo 65 kilometrů v hodině. Na horách ale dosáhne až 110 kilometrů v hodině. Meteorologové zároveň upozorňují na nebezpečí spojená se silnými poryvy větru. Lidé by se tak měli raději vyhnout procházkám v lese. Zajistit by také měli okna a případně ze zahrady sklidit volně uložené předměty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS PK

Štítky výstraha, počasí, ČHMÚ, silný vítr, Plzeňský kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologé varují před silným větrem, může dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.