Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Čeká nás aprílové počasí, sluníčko střídá déšť a o víkendu bude v Plzeňském kraji dokonce i sněžit

Blížící se víkend přinese na většinu území ochlazení a sněhové přeháňky. Přes den naměříme lehce nad nulou. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Meteorologové zároveň varují před nočními mrazy, které mohu poškodit vegetaci. Nad ránem se může na silnicích tvořit náledí. Na horách místy hrozí i sněhové jazyky.

„Do střední Evropy bude v nejbližších dnech zesilovat příliv studeného vzduchu. Odpolední teploty tak dnes vystoupí jen na 4 až 8 stupňů Celsia. V dalších dnech od pátku do neděle se bude dále ochlazovat a sněhové srážky se postupně budou vyskytovat i v nížinách,“ uvedli meteorologové.

Čtvrteční občasný déšť vystřídá v pátek sněžení. Smíšené přeháňky můžeme očekávat i v polohách pod 400 metrů. Nejvyšší denní teploty se budou v Plzeňském kraji pohybovat v rozmezí od dvou do pěti stupňů Celsia. Na horách bude o něco chladněji, konkrétně minus jeden až dva stupně.

Sobota bude od rána zatažená se sněžením i v nižších polohách. Ojediněle se bude tvořit náledí nebo zmrazky. Teploty se přes den budou pohybovat od nuly do čtyř stupňů Celsia. Neděle se ponese ve stejném duchu. Opět nás čeká zatažená obloha. Sněžit by mělo už jen na horách. Teploty zůstanou v rozmezí od jednoho do pěti stupňů. Podle týdenní předpovědi meteorologů se začne po víkendu opět oteplovat. Nebe ale zůstane nadále zatažené s občasnými dešťovými přeháňkami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzeňský kraj, sněžení, jaro, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeká nás aprílové počasí, sluníčko střídá déšť a o víkendu bude v Plzeňském kraji dokonce i sněžit  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.