Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Představení v Novém divadle narušil požární poplach, hlediště muselo opustit zhruba 600 diváků

Stovky diváků dostaly během představení My Fair Lady nečekaný přídavek. Během oblíbeného muzikálu se totiž ozval požární poplach a na místo okamžitě zamířilo několik jednotek hasičů. Ti během průzkumu zjistili, že se nejedná o požár. Čidla pravděpodobně spustila kvůli použití pyrotechnických efektů na scéně. Vedení Divadla J. K. Tyla se divákům omlouvá a slibuje kompenzace.

Velké manévry zažilo zhruba šest stovek diváků, kteří vyrazili za kulturou na Novou scénu Divadla J. K. Tyla v Plzni. Během jedné scén se totiž rozezněl požární poplach a obecenstvo muselo urychleně opustit budovu. V době příjezdů hasičů již byla evakuace v plném proudu. Nikomu se naštěstí nic nestalo a jak se ukázalo, tak i škody jsou nulové.

„Průzkum zjistil, že se nejednalo o požár, ale o sepnutí čidla EPS (elektronický požární systém). Zásah byl ukončen hodinu po vyhlášení poplachu,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Podle jeho slov situace ukázala, že jsou bezpečnostní prvky v Novém divadle plně funkční a nastavené na vysokou citlivost, což zajistí návštěvníkům i personálu bezpečí.

„To, že čidlo seplo tentokrát, ačkoliv se představení bez incidentu hrálo již dříve, může být ovlivněno mnoha faktory. Třeba prouděním vzduchu nebo změnou použitých materiálů při přípravě efektu a podobně. Ke stejné situaci může dojít i v případě, kdy čidlo vykáže nějakou závadu a vyhlásí požární poplach. Což jsou případy, které řešíme relativně často v objektech, které jsou systémy EPS vybaveny,“ vysvětluje Poncar.

Herci v představení už dál pokračovat nemohli, neboť požární systém vypnul všechny jevištní technologie, které se při opětovném spuštění musí znovu aktualizovat. „Abonentům skupiny NS4 i ostatním divákům bude přerušené představení kompenzováno, více informací naleznou webových stránkách divadlaběhem příštího týdne nebo mohou kontaktovat oddělení prodeje na e-mailu vstupenky@djkt.eu. Podrobnosti události jsou předmětem dalšího šetření. Velice se omlouváme za komplikace,“ dodává mluvčí divadla Martina Drbušková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Divadlo J. K. Tyla

Štítky požární poplach, evakuace divadla, Nové divadlo, Plzeň, pyroefekty, představení, divadlo, My Fair Lady, senzor, hlediště, požár, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Představení v Novém divadle narušil požární poplach, hlediště muselo opustit zhruba 600 diváků  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.