Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Stabilní IT společnost, která svými produkty mění svět

PR článek

Unicorn je česká IT společnost, která si úspěšně buduje jméno po světě. Její zakladatel Vladimír Kovář je známý tím, že věci dělá jinak, než jsou zaběhlé stereotypy. A že se mu to daří, dokazuje i fakt, že tržby Unicornu loni překročily hranici pěti a půl miliard korun.

Přes 2 500 spolupracovníků, 6 zemí, 25 vývojových center a obrat přes 5,5 miliard korun. Nahlédněte pod pokličku Unicornu – jedné z největších IT firem v Česku, kterou založil podnikatel Vladimír Kovář před 32 lety. Tato softwarová společnost svými produkty mění svět. A od roku 2005 i z Plzně. Právě v Plzni se téměř 150 pracovníků podílí na významných projektech a výrobě produktů převážně z oblasti energetiky a bankovnictví.

Jedním takovým je aplikace INCA, která je nezbytná pro přenos elektrické energie z Evropy na Britské ostrovy. Tento dispečerský systém řídí vysokonapěťové podmořské kabely a umožňuje monitoring jejich stavu v reálném čase. „Bez nadsázky můžeme říct, že v Plzni spolupracujeme na energetické stabilitě celé Velké Británie,“ říká Senior Consultatnt Jan Froněk. 

Plzeň má pod palcem nejen energetiku, ale také bankovnictví. Řeč je o pobočkovém systému Komerční banky, který se nazývá TSS a slouží k obsluze retailových zákazníků a malých podniků.

Nabízené pozice: spolu-pracujeme.cz
Linux administrátor
Java Developer - energetika
Unicorn Java Hatchery - Software Development Program
Administrative Support 

IT je odvětví, které se neustále vyvíjí. Proto Unicorn klade velký důraz na systematické vzdělávání a v tomto směru nabízí mnoho možností. Každý spolupracovník si může vyzkoušet různé pozice a najít tu, ve které se chce zlepšovat, což je možné díky specializovaným kurzům, workshopům a online vzdělávacím materiálům.

Plzeňská pobočka nezapomíná ani na spolupráci se studenty. Dlouhodobě spolupracuje s VOŠ a SPŠE nebo se Západočeskou univerzitou. Chystá také novinku v podobě vzdělávacího online programu pro stážisty středních škol. Ten jim umožní zapojit se do reálných projektů a nasbírat cenné zkušenosti.

Pro začátečníky v IT oboru také pravidelně otevírá vzdělávací online akademii Unicorn Hatchery, díky které mohou junioři odstartovat kariéru v IT. Po jejím úspěšném absolvování mohou začít pracovat na reálných projektech a inovativních produktech!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky IT společnost, Unicorn, softwarová společnost, Plzeň, Vladimír Kovář, projekt, energetika, Česko, Evropa, Západočeská univerzita v Plzni, Komerční banka, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stabilní IT společnost, která svými produkty mění svět  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.