Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie vyrazila na kontrolu do firmy v domažlické průmyslové zóně, několik cizinců musí opustit Česko

Pobytovou kontrolu zaměřenou na zaměstnávání cizinců podnikli příslušníci cizinecké policie v jedné domažlické firmě. Cílem bylo zjistit, jestli mají pracovníci patřičné dokumenty potřebné k pobytu a zda se nejedná o nelegální zaměstnávání. V několika případech se jim cizinci prokázali padělanými doklady.

Začátkem února navázali policisté na namátkové kontroly, které provádějí na ubytovnách a v areálech průmyslových zón na území Plzeňského kraje. Tentokrát jejich pozornost směřovala na Domažlicko.  

„Ve firmě kontaktovali jednatele firmy, který poskytl potřebnou součinnost při dokladu přítomných zaměstnaných osob. Policisté zkontrolovali deset osob, z toho pět cizinců. Čtyři cizinci předložili doklady, u kterých policisté zjistili, že se jedná o padělky. Poté cizinci předložili svoje vlastní cestovní doklady, kdy kontrolou těchto dokladů vyšlo najevo, že cizinci pobývají na území České republiky neoprávněně. Pátý cizinec nepředložil žádný doklad,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Vzhledem k tomu byli všichni cizinci zadrženi a eskortováni na pracoviště cizinecké policie, bylo s nimi zahájeno správní řízení o správním vyhoštění. „Následujícího dne jim bylo vydáno Rozhodnutí o správním vyhoštění z členských států Evropské unie na dobu tří let a policisté všech pět cizinců převezli do zařízení pro zajištění cizinců za účelem realizace správního vyhoštění,“ doplnila Brožová. U čtyř cizinců, kteří předložili falešné doklady, rozhodl soud pro trest vyhoštění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Cizinecká policie, kontrola, kontrola ve firmách, pobytová kontrola, ubytovny, Domažlice, Česko, Evropská unie, Plzeňský kraj, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie vyrazila na kontrolu do firmy v domažlické průmyslové zóně, několik cizinců musí opustit Česko  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.