Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vlak smetl na přejezdu osobní auto a odhodil ho desítky metrů daleko, řidička ignorovala červená světla

K velmi vážně vypadající nehodě vyjížděly dnes ráno všechny záchranné složky. Osobní vlak se na přejezdu mezi Dobřany a Chlumčany srazil s osobákem, který řídila čtyřiašedesátiletá řidička. Ta jako zázrakem vyvázla s lehčími zraněními. Podle prvotních informací nerespektovala žena výstražné znamení a vjela na přejezd.

Ve vlaku, který jel směrem od Dobřan, cestovalo devět osob. Nikdo z nich neutrpěl zranění. Zaklíněnou řidičku Citroënu museli vyprostit hasiči s pomocí hydraulických nástrojů. „Záchranáři si převzali do péče ženu, která byla s lehčími zraněními transportována na urgentní příjem FN Plzeň,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Nehoda se stala dnes v 5:40 ráno. Podle informací od policie jela žena ve směru od Dobřan na Chlumčany a i přes zapnutá výstražná světla u přejezdu vjela na koleje. Střetu s projíždějícím vlakem už se nedalo zabránit.

„Vlak narazil do levé strany vozidla, a to skončilo po střetu asi 20 metrů za přejezdem mimo trať. U řidičky bude nařízen odběr krve ke zjištění alkoholu, neboť vzhledem ke zranění nebylo možné provést dechovou zkouškou. Dechová zkouška u strojvedoucího byla s negativním výsledkem,“ popsala policejní mluvčí Eva Červenková.

Provoz na trati je dočasně zastaven, obnovení provozu České dráhy odhadují na 9:30. Mezi Chlumčany a Dobřany jezdí náhradní autobusy, jeden spěšný vlak je odkloněn na jinou trasu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasiči Domažlice + HZS PK

Štítky nehoda, železniční přejezd, vlak, osobní vůz, krimi, doprava, dráhy, Dobřany, Chlumčany, úraz, Fakultní nemocnice Plzeň, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak smetl na přejezdu osobní auto a odhodil ho desítky metrů daleko, řidička ignorovala červená světla  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.