Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Na horách by tento týden mohl napadnout nový sníh. Průměrné teploty budou stále nad nulou

Tento týden bude v Česku převážně oblačno až zataženo s občasným deštěm či sněžením. Více srážek, na horách sněhových, očekávají meteorologové o víkendu. Teploty přes den se budou většinou držet nad nulou. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Obloha nad Českem by měla být až do čtvrtka zatažená, ojediněle se mohou tvořit mlhy. Alespoň občas by slunce mohlo zasvítit od pátku, kdy se oblačnost změní na proměnlivou. Oblačnost bude na horách provázet slabé sněžení. V nížinách budou srážky převážně dešťové či smíšené. Více sněhu by na horách mělo připadnout v pátek a o víkendu, kdy meteorologové očekávají četné sněhové přeháňky. Ojediněle se mohou ke konci týdne v Česku objevit i bouřky.

Noc na úterý bude v Plzeňském kraji polojasná. Místy se mohou objevit mlhy nebo slabé mrholení. Teploty klesnou na -2 °C. Přes den bude zataženo, ojediněle se slabým sněžením nebo mrholením. Na teploměru naměříme od 2 do 5 °C. Středa se ponese v podobném duchu. Opět se dočkáme zatažené oblohy, slabého sněžení a mrholení. Teploty zůstanou neměnné od 2 do 5 °C. Ve čtvrtek vystřídá slabé sněžení déšť nebo přeháňky. Přes den bude o něco málo tepleji, a to až 6 °C. Konec pracovního týdne přinese četnější sněhové přeháňky. V polohách pod 300 metrů budou spíše smíšené a dešťové. Večer dojde k ubývání srážek i oblačnosti. Teploty nadále zůstanou nad nulou.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, Plzeň, sníh, zima, ČHMÚ, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na horách by tento týden mohl napadnout nový sníh. Průměrné teploty budou stále nad nulou  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.