Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plzeňská vánoční tramvaj je druhá nejkrásnější v Evropě, nestačila pouze na maďarský Miskolc

Druhou nejkrásnější tramvaj mezi 24 evropskými městy má Plzeň. Rozhodli o tom čtenáři magazínu mhd86.cz. Prvenství tradičně obhájil maďarský Miskolc. Mezi českými městy zabodovala také pražská tramvaj, která se umístila na třetím místě. Hlasování bylo tentokrát upravené, aby se lidé nemohli klikat na svou favoritku opakovaně.

V pátém ročníku ankety o nejkrásněji nazdobenou vánoční tramvaj opět zabodoval maďarský Miskolc se svým vozem KT8D5, jenž se v ulicích města objevuje výhradně už jen jako vánoční vůz. Druhé místo opět obhájila Plzeň se svou nízkopodlažní tramvají VarioLF2/2IN. Tu mohli Plzeňané poprvé spatřit 28. listopadu 2021, kdy se prvně vydala na trať. Cestující stále vozí na lince 2 a 4.

Na výzdobě tramvaje se pracovalo celý týden. Kromě celoplošného polepu, na kterém jsou v letošním roce zachyceny vánoční tradice, jako je zpívání koled, vánoční kapr, pečení cukroví nebo posílání dopisů Ježíškovi, je tramvaj vyzdobena přibližně dvěma tisíci světýlek. Již samozřejmostí je i vyzdobený interiér vozu.

Třetí místo v anketě získala Praha, která vsadila na pestrou flotilu vánočních tramvají zahrnující nejmodernější vůz Škoda 15T, retrovozy řady T3, „mazačku“ a historický dvounápravový vůz.

Už žádné podvádění!

V minulém ročníku hlasovalo v anketě přes sedm milionů čtenářů. Bylo tak zřejmé, že lidé klikají na oblíbenou tramvaj opakovaně. Tentokrát tak bylo nutné uvést při hlasování svůj e-mail. Adresy autoři webu náhodně kontrolovali. I proto bylo v 5. ročníku ankety o poznání méně hlasujících, celkem 11 659.

„Důvodem bylo podezření z minulého roku, kdy fanoušci dvou měst používali k hlasování pravděpodobně speciální program. I přesto se snažili někteří hlasující podvádět i v tomto ročníku. Nejvíce duplicitních hlasů bylo odesíláno od příznivců maďarského Miskolce. Opakované hlasování prováděli i přímo zaměstnanci dopravního podniku v Miskolci z pracovního e-mailu. Všechny duplicitní hlasy byly z ankety vyřazeny,“ dodá šéfredaktor dopravního magazínu mhd86.cz Ondřej Matěj Hrubeš

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš, PMDP | Zdroj mhd86.cz

Štítky vánoční tramvaj, anketa, Plzeň, hlasování, doprava, Vámoce, PMDP, Miskolc, Evropa, Praha

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Plzeňská vánoční tramvaj je druhá nejkrásnější v Evropě, nestačila pouze na maďarský Miskolc  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.