Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Výzvu Transfuzního oddělení vyslyšely stovky lidí, neodradila je ani zima a dlouhé čekání ve frontě

Pohled na téměř prázdné regály v chladících skladech nenechali Plzeňané bez odezvy. Během dvou dnů se na transfuzní stanici na Borech dostavily stovky zájemců. Mezi nimi byli pravidelní dárci krve i řada těch, kteří dorazili poprvé.

„Chladící sklady na Transfuzním oddělení FN Plzeň zejí prázdnotou, což by mohlo v následujících dnech ohrozit operativu životně důležitých zákroků. Situace je skutečně vážná,“ apeloval v úterý tým Transfuzního oddělení FN Plzeň. K textu pak přiložili všeříkající fotografii.



Pohled na prázdné sklady je díky obětavým dárcům již minulostí

Příspěvek na sociálních sítích strhnul obrovskou vlnu zájmu o darování krve. „Vážení! Vy jste tak báječní! Během dvou dnů naši výzvu k darování krve vyslyšelo více než 500 dárců, téměř 80 prvodárců! Velmi si vážíme vaší pomoci a děkujeme všem za neuvěřitelnou trpělivost a obětavost,“ uvedli na svých facebookových stránkách. Před odběrovou stanicí se tvořila dlouhá fronta, někteří to raději vzdali, většina vydržela.

Přišli jsme hned ráno, byla šíleně dlouhá fronta. I přes tu zimu stálo za to vydržet. Moc děkujeme za upřímný i když unavený úsměv,“ podělila se o svou zkušenost paní Marie„Dneska jsme taky byli a ač bylo čekaní dlouhé, dalo se to vydržet a ten pocit je k nezaplacení,“ připojila Nikola.

Zdravotníci zároveň připomněli, že krev bude potřeba stále. „Víkend snad zvládneme, ale potřebujeme vás i v následujících dnech i týdnech. Zachovejte nám prosím přízeň a přijďte. V pondělí se na vás budeme těšit,“ doplnili. Bližší informace o darování a podmínkách najdete ZDE.

Fakt, že je na dárce krve v Plzni a okolí spolehnutí se ukázalo i letos v srpnu, kdy došlo k tragické srážce vlaků na Domažlicku. Transfuzní oddělení tehdy zveřejnilo výzvu s tím, že budou k dispozici do páté hodiny odpolední. Nakonec své dveře kvůli obrovskému zájmu zavřeli až ve večerních hodinách. Během celého dne prošlo registrem 280 zájemců, z toho 44 prvodárců. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Transfuzní oddělení FN Plzeň

Štítky dárci, krev, dárci krve, transfuze, výzva, Plzeň, FN Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výzvu Transfuzního oddělení vyslyšely stovky lidí, neodradila je ani zima a dlouhé čekání ve frontě  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.