Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Hygienici zkontrolovali přes dvě stě provozoven v Plzeňském kraji, zjistili 22 přestupků

Krajská hygienická stanice v Plzni (KHS) se během tří dnů zaměřila na dodržování aktuálně platných protiepidemických opatření v prodejnách, kinech nebo fitness centrech. Celkem zkontrolovali 241 provozoven a zjistili na dvě desítky přestupků. Některé vyřešili na místě, a to buď domluvou nebo peněžitou pokutou, závažnější případy předali do správního řízení.

Kontroly vyrazily do prodejen, výrobních firem a mapovaly také situaci v dopravě v Plzni i na dalších místech regionu. Hygienici dále zkontrolovali doklady o bezinfekčnosti u 611 lidí, přičemž zjistili 22 přestupků. „Nečastějším přestupkem bylo nepředložení či neprokázání OTN (očkování, test nebo prodělaná nemoc) u fyzických osob a nepoužívání ochrany dýchacích cest v provozovnách," uvedli hygienici. Výše pokut nesdělili.

„Také díky výborné spolupráci s policií akce proběhla v profesionální atmosféře s několika málo výjimkami, kdy došlo k verbálnímu napadání kontrolních pracovníků. Cílem nebylo jen prosté rozdávání pokut, ale zejména zvýšení obecné informovanosti o současných omezeních zejména mezi fyzickými osobami a personálem," doplnil ředitel KHS Michal Bartoš. KHS bude v kontrolách pokračovat.

Hygienici aktuálně uvádějí 6436 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Nejvíce jich je momentálně v Plzni (2630), následuje Klatovsko (828), jižní Plzeňsko (750), severní Plzeňsko (671), Domažlicko (664), Rokycansko (610) a Tachovsko (283).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Duzbabová

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, kontroly, hygiena, KHS, Krajská hygienická stanice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici zkontrolovali přes dvě stě provozoven v Plzeňském kraji, zjistili 22 přestupků  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.